Romanlara Yönelik "Strateji ve Eylem Planı" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Romanlara Yönelik "Strateji ve Eylem Planı" Toplantısı

Romanlara Yönelik "Strateji ve Eylem Planı" Toplantısı

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İnaltekin: "Romansız demokrasi olmaz. Bu anlamda her Roman vatandaşımızın sorunlarını belirlemek ve bunları çözmek devletimizin başlıca görevidir"

06.08.2014 18:52

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen "Roman vatandaşlara yönelik sosyal politika strateji belgesi ve eylem planı" toplantısı gerçekleştirildi.

Beyoğlu Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, "Balık Ayhan" lakaplı Roman müzisyen Ayhan Küçükboyacı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Trakya Roman federasyonuna bağlı dernek başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İnaltekin, Türkiye'de dezavantajlı gruplar arasında yer alan Romanların genel olarak yoksulluk, işsizlik, sağlık, güvenlik, barınma ve eğitim konularında sorunlarla karşı karşıya kalmasının Romanlara yönelik sosyal içerme kapsamında sosyal politikalar geliştirilmesini ve bu bağlamda da "strateji ve eylem planı" hazırlanmasını zorunlu kıldığını söyledi.

İnaltekin, Romanlara yönelik strateji ve eylem planının iki müdahale öngördüğünü belirterek, bunlardan birinin kamu hizmetlerine erişimin artırılması, diğerinin de verilen kamu hizmetinin kalitesinin genel ortalamaya yakınlaştırılması olduğunu ifade etti.

Kamu hizmetlerine erişimin artırılması için 4 boyutlu bir müdahale öngörüldüğünü ifade eden İnaltekin, "Bunlar Roman vatandaşlarımızın kendilerinde olan ön yargıların azaltılması ve kolay ulaşılabilir hale getirilmesi, Roman kardeşlerimizin ulaşımını destekleyecek, kolaylaştıracak mekanizmalar ön görülmesi ile kamu çalışanlarında oluşan ön yargıların ortadan kaldırılması olarak belirlenmiştir. Verilen kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması konusunda kamu hizmeti veren memurların sayısının ve lokasyonunun yeterli düzeyde düzenlenmesi ve kamu görevlilerine eğitim verilmesi ön görülmektedir" diye konuştu.

Roman vatandaşlara yönelik hizmetlerin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla daha da hız kazandığını kaydeden İnaltekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikli hedefimiz Roman kardeşlerimize erişimi kolaylaştırabilmek. Bu bakımdan eğitim, sağlık, ulaşım hizmetlerini artırmak ve onlardan görüşlerini almak için bir araya geldik. Bu konuda sayın Başbakanımızın da çözüme yönelik defaatle talimatları mevcut. Bu proje başbakanımızın en acil eylem planlarından birisidir.

Romansız demokrasi olmaz. Bu anlamda her Roman vatandaşımızın sorunlarını belirlemek ve bunları çözmek devletimizin başlıca görevidir. Biz, toplum olarak bir bütünüz. Bu konuları hep birlikte diyalogla çözeceğiz."

Toplantıda, federasyon ve dernek temsilcileri görüş ve projelerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romanlara Yönelik 'Strateji ve Eylem Planı' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement