Rize - Trabzon Ve Rize'de Denize Giren İki Çocuktan Biri Boğuldu, Diğeri Kayboldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Rize - Trabzon Ve Rize'de Denize Giren İki Çocuktan Biri Boğuldu, Diğeri Kayboldu

Rize - Trabzon Ve Rize\'de Denize Giren İki Çocuktan Biri Boğuldu, Diğeri Kayboldu
09.09.2010 16:29

Rize de Kaybolan Çocuktan Geriye Kaybolmadan 5 Dakika Önce Çekilen Görüntüsü Kaldı

RİZE DE KAYBOLAN ÇOCUKTAN GERİYE KAYBOLMADAN 5 DAKİKA ÖNCE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜSÜ KALDI

TRABZONLU İSKENDER SON OLARAK İNTERNET KAFEDE GÖRÜLMÜŞ

TRABZON ve Rize'de denize giren iki çocuktan biri boğularak can verdi, diğeri ise kayboldu. Kayıp çocuğun bulunabilmesi için çalışmalar sürüyor.

Arkadaşı korktuğu için denizde kaybolduğunu söylememiş !

İlk olay Trabzon'un Yomra ilçesinde yaşandı. Kömürcü köyündeki evinden dün sabah ayrılan 12 yaşındaki Samet İskender akşam eve dönmedi. Çocuğun eve dönmemesi üzerine tedirgin olan ailenin başvurusu üzerine polis, Kömürcü Köyü İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Samet İskender'in, Ali Akçaoğlu adındaki arkadaşı ile birlikte bir internet kafeye gittiğini, buradan da birlikte ayrıldıklarını tesbit etti. Gece Ali Akçaoğlu'nun ifadesini alan polis, iki arkadaşın denize gittiğini, Samet İskender'in denizde yüzerken kaybolduğunu, Ali Akçaoğlu'nun da korktuğu için olanları kimseye anlatmadığını öğrendi. Bunun üzerine bu sabaha karşı çocukların denize girdiği Yomra Balıkçı barınakları mevkiinde denizde arama çalışması başlatıldı ancak kayıp çocuğun cesedi bulunamadı.

"Kuzum bayramlıklarını giyemedi"

Acı haberle yıkılan anne Emine ve baba Şefik İskender arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Emine İskender, oğlunun bayramlık elbiselerini eline alarak, "Kuzum bayramlıklarını bile giyemedi. Oğlumu bulun" diyerek göz yaşı döktü. Olay yerinde incelemelerde bulunan Yomra Kaymakamı Osman Varol da, arama kurtarma ekiplerinden bilgi alarak Samet İskender'in bulunması için her imkanın zorlanacağını söyledi.

Kuran Kursu öğrencisi boğularak can verdi

Diğer olay ise Rize'nin Çayeli ilçesi Kemer Mahallesi sahilinde yaşandı. Armutlu Köyü yatılı Kuran Kursu'nda eğitim gören Erzurum Horasan nüfusuna kayıtlı 14 yaşındaki Mikail Acar, 15 yaşındaki kuzeni Burak Acar ve arkadaşı Ali Paluli ile birlikte bu sabah saat 11.00 sıralarında denize girdi. Ancak iyi yüzme bilmediği öğrenilen Mikail Acar, bir süre sonra dalgalı denizde kayboldu. Çocukların haber vermesi sonrasında çalışma başlatan Rize Deniz Polisi dalgıçları, bir saatlik aramanın ardından talihsiz çocuğun cesedine ulaştı. Küçük çocuğun cesedi otopsi için Çayeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Geriye 5 dakika önce çekilen fotoğraf kaldı

Olay sonrası Burak Acar ve arkadaşı Ali Paluli kıyıda gözyaşlarına boğuldu. Acar'ın kuzeni Burak Acar, "Çok derine gitmedi ama dalga onu çekti götürdü. Çok uğraştı ama yardım edecek kimse yoktu. Ben bir ara onu tuttum. Ama olmadı. Şimdi ağabeyi gelecek, ben ona ne diyeceğim?" diyerek ambulans içerisinde gözyaşı döktü. Güzel başlayan günden geriye, çocukların denize girmeden 5 dakika önce cep telefonu ile çektikleri fotoğraf hatıra kaldı.

Bu arada, küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Mikail Acar'ın ağabeyi ile yaşadığı ve bir ay önce Erzurum'dan Çayeli'ne gelerek yatılı Kuran Kursu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize - Trabzon Ve Rize'de Denize Giren İki Çocuktan Biri Boğuldu, Diğeri Kayboldu - Son Dakika


Advertisement