Bedri Baykam'ın Kennedy Cinayetinin Şifreleri Sergide - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'ın Kennedy Cinayetinin Şifreleri Sergide

Bedri Baykam\'ın Kennedy Cinayetinin Şifreleri Sergide

Ressam Bedri Baykam'ın 'Dünyayı Değiştiren 8 Saniye' isimli resim sergisi, Ankara Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

09.10.2014 10:18  Güncelleme: 10:58

Ressam Bedri Baykam'ın 'Dünyayı Değiştiren 8 Saniye' isimli resim sergisi, Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Siyasiler, bürokratlar, çok sayıda sanatçı ve davetlinin katıldığı ve 1 Kasım'a kadar açık kalacak serginin açılışında konuşan sanatçı Baykam, "Kennedy cinayetinin ölümünden sonra 22 yıldır bu konuyu araştırıyorum. Okumadığım kitap, görmediğim film kalmadı. Bu dipsiz bir kuyu, sonsuz bir konu. Kennedy cinayetinin şifreleri bu sergide" dedi. Geçtiğimiz yıl Kennedy'nin öldürüldüğü gün 22 Kasım 2013'de İstanbul'da, Piramit Sanat Galerisi'nde açılan serginin devamı olduğu belirtildi. Sergi açılışında DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Baykam, şunları söyledi:

KENNEDY CİNAYETE KURBAN EDİLİYOR

"Kennedy ile ilgili sergimi İstanbul'dan sonra Ankara'da Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 'Dünyayı Değiştiren 8 Saniye' isimle açtım. Kennedy'ye yönelik 8 saniye süren cinayetten sonra dünya değişiyor, dünya tarihi değişiyor ve dünya tarihi kötüye doğru değişiyor. O günden sonra Amerika, başta Vietnam olmak üzere dünya savaş bataklığına saplanıyor. Dünyanın birçok yerinde güç, para, ikdidar, enerji, petrol hırsı ile dünyayı kısıtlar bir konuma geçiriyor. Kennedy ise gerek kendi ülkesinde, gerek dünyada barışa, silaha, işçilere verdiği haklar ile büyük şirketleri, para babalarını karşısına alıyor. Kennedy izlediği politikalar yüzünden savaşa karşı çıkması nedeniyle CIA, EFPIA, Pentagon ve kapital çevreleri karşında buluyor. İsrail'in bir atom bombasına ulaşmaması için nükleer tehlikenin Orta Doğu'ya getirilmemesi için karşı çıkması sonucu Kennedy, 'hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz' hesabı ile cinayete kurban ediliyor. Bu cinayet yanlız-kaçık bir zanlının üzerine yıkılarak dosya kısa sürede kapatılıyor. Ben bu konuya, davaya inanmayanlardanım".

DİPSİZ BİR KUYU

Kennedy'e aynı anda 2 noktadan ateş edildiğini bu sergide kılcal damarlarla kanıtlama peşinde olduğunu belirten Baykam, "Bu konu ile ilgili iki kere Dallas'a gittim. Kendi ekibimle 22 yıldır bu konuyu araştırıyorum. Okumadığım kitap, görmediğim film kalmadı diyebilirim. Bu dipsiz bir kuyu, sonsuz bir konu. Şimdi bu sergiyi gördünüz. Elde ettiğim bilgilerle 10 yıl sonra farklı bir açı ile gelebilirim. Kennedy cinayetinin şifrelerini öğrenmek isteyenler sergimi 2.5 saatlik süren bir ziyaretle, 8 saat süren video izlenimleri, duvar yazıları ile Kennedy cinayetinin şifrelerini bulmaya çalışalım" dedi.

Baykam'ın 'Dünyayı Değiştiren 8 Saniye' isimli sergisinde tual ve 4D çalışmaları, mekan düzenlemeleri, ses ve video yerleştirmeleri yer alıyor. Baykam'ın konuyla ilgili 8 saat süren sunum videosu Türkçe ve İngilizce olarak gösteriliyor. Sergi süresince Piramit Sanat'ta Kennedy cinateti ile ilgili paneller ve film gösterimleri sunulacak. 132 sayfalık katalogda, eleştirmen Emin Çetin Girgin ve adli bilimci Prof. Dr. Sevil Atasoy'un da yazıları bulunuyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedri Baykam'ın Kennedy Cinayetinin Şifreleri Sergide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement