Ramadi'de Cuma Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Ramadi'de Cuma Gösterisi

Ramadi\'de Cuma Gösterisi

Irak'ın Ramadi şehrinde, "Aldatmayın Cuması" adı altında Maliki hükümetini protesto gösterisi düzenlendi.

18.01.2013 18:55

Irak'ın Ramadi şehrinde, "Aldatmayın Cuması" adı altında Maliki hükümetini protesto gösterisi düzenlendi.

El-Enbar ilinin merkezi Ramadi şehrinde, 26 gündür devam eden ve Başbakan Nuri el-Maliki hükümetini protestoların devamı niteliğinde, "Aldatmayın Cuması" adlı gösteri düzenlendi.

Başkent Bağdat'ı Suriye ve Ürdün'e bağlayan otoyoldaki, İzzet ve Onur Meydanı'nda 100 binin üzerinde insan birlikte cuma namazı kıldı. Cuma hutbesini okuyan Şeyh İsmail Redif El-Ubeydi, ülkeyi tasvip edilmeyen bir sona sevk etmeden önce Başbakan Nuri Maliki'yi istifaya çağırdı.

Samarra şehrinde kılınan ve binlerce insanın katıldığı cuma namazında okunan hutbede ise Maliki'den, Bakanlar Kurulunu olağanüstü toplaması ve halkın taleplerini yerine getirmesi istendi. Hutbede ayrıca parlamentodan, terörle mücadele kanununun 4. maddesi, "Soruşturma ve Adalet" kanunlarıyla terörle mücadele kanununun 4. maddesini hemen ele alması ve çözüme kavuşturulması talep edildi. Halkın sabrının taşmak üzere olduğu savunulan hutbede, talep çıtası yükselmeden önce halkın haklı isteklerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğine işaret edildi.

Hutbeden sonra AA'ya açıklama yapan El-Ubeydi, eylem ve gösterinin yapıldığı meydanda, "Aldatmayın Cuması" başlığı taşıyan cuma hutbesini okuduklarını ve bu başlığın içeriğinin çok geniş olduğunu söyledi.

El-Ubeydi, şunları kaydetti:

"Meydanda 25 günden beri toplanan halkın 14 madde olarak dile getirdiği talepler yerine getirilmedi. Talepleri yerine getirme konusunda hükümetten ciddi girişim görmedik. Hükümetin yaptığı birkaç vaatten ve işi uzatmaktan ibaret. Biz, bugünkü hutbede, meselede aldatmanın ve uzatmanın bulunduğuna dikkati çektik... Irak'ın başbakanı'na 'seni sevmiyoruz' demiyoruz. başbakana 'yaptığın işleri sevmiyoruz' diyoruz. Bizim için yöneticinin Sünni ya da Şii olması önemli değil. Yönetici, zalim ve adaletsiz olursa onu boyayıp yaltaklık yapamayız. Kardeşlerimiz olan Şiiler, Sünni kardeşleriyle bu zulme karşı duruyor. Allah'tan temennimiz, Başbakan'ı rüşdüne döndürmesi ve Başbakan'ın, kendi hatalarını kabul etmesidir"

Muhabir: Nazmi Akyol/ Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş - BAĞDAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramadi'de Cuma Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement