Psaki: Kobani Erbil'den Önemsiz Demedim - Son Dakika
Güncel

Psaki: Kobani Erbil'den Önemsiz Demedim

Psaki: Kobani Erbil\'den Önemsiz Demedim

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jan Psaki, Kürt muhabirinin "Erbil'in savunulmasını, Kobani'ninkinden daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

09.10.2014 20:27  Güncelleme: 20:30

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jan Psaki, Kürt muhabirin " Erbil'in savunulmasını, Kobani'ninkinden daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusuna karşılık, Kobani'yi Erbil'den daha önemsiz görmediklerini ancak iki yer arasında savunma konusunda farklılıklar olduğunu söyledi.

PSAKİ'NİN ZOR ANLARI

Jan Psaki, günlük basın brifinginde IŞİD ile ilgili soruları yanıtladı. Psaki, Rudaw Washington muhabiri Namo ABDullah'ın, "Irak müttefikiniz olduğu için, oradaki stratejik hedeflerinizin Suriye'dekilerden farklı olduğunu söylediniz. Yani Erbil'in savunulmasını, Kobani'nin savunulmasından daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Asla öyle demiyorum. Ben, sadece askeri hedeflerimizi kastettim. ABD, IŞİD tehlikesine karşı tüm ülkelerden daha fazla girişimlerde bulundu. Herkesten fazla da Kobani'de hava saldırıları düzenledik. İnsani yardım da yaptık. Suriye'de IŞİD'e karşı verilen savaşa katkı sağladık. Güçlerini azaltmak ve genişlemelerini durdurmak amacındayız."

İKİNCİ SORUDA DA KÖŞEYE SIKIŞTI

Jen Psaki, "Erbil'e yönelen tehdidi bir gün ve bir gecede ortadan kaldırdınız ama Kobani 3 haftadır saldırı altında. IŞİD'in oradaki ilerlemesini durduramaz mısınız?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Bana göre her savaşın farklı yönleri var. Orada farklı güçler var. Savunma konusunda farklı özellikler var. Ben şimdi size askeri yorumlar yapamam."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Psaki: Kobani Erbil'den Önemsiz Demedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yakamoz: çünkü erbil zengin şehri :) 4 0 Yanıtla
  • bedri: de yaeter artık çekin kanlı ellerinizi müslüman coğrafyasından 1400 yıldır bu topraklarda kan akıttınız hala akıtmaya devam ediyorsunuz yetmedimi bunun hesabını ahirette feci bi şekilde vereceksiniz 1 0 Yanıtla

Advertisement