Prof. Bilkan Kültürel Diplomasiyi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Prof. Bilkan Kültürel Diplomasiyi Anlattı

Prof. Bilkan Kültürel Diplomasiyi Anlattı

Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, "Kültür Diplomasisi ve Türkoloji" konusunu anlattı.

23.03.2013 15:51

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na konuk olan Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, "Kültür Diplomasisi ve Türkoloji" konusunu anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na Altın Koza Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan konuk oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Boydak, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansta, "Kültür Diplomasisi ve Türkoloji" üzerine konuşan Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Konya'ya gelmeden önce yaptığı araştırmalarda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin dünya şehirleriyle yaptığı ikili anlaşmaların dikkatini çektiğini söyledi. Bilkan,belediyelerin varlığının özellikle Balkanlar'da daha iyi görüldüğünü, hemen hemen tüm Balkan şehirlerinde belediyelerin yaptırdığı binaları, parkları, verdiği destekleri büyük bir gururla takip ettiklerini ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda yapılan çalışmalarla çok ciddi bir kamu ve kültür diplomasisi yürütüldüğünü kaydeden Bilkan, bu çalışmalarda dil öğrenmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bilkan, kültürel etki alanı oluşturmak için dil öğretiminin, tarih ve medeniyet algısının, kamu üzerinde etki oluşturmanın, eğitimde cazibe merkezi olmanın, sanat ve kültürel hareketliliğin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Programın sonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı Prof. Bilkan'a günün anısına hediye takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Bilkan Kültürel Diplomasiyi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement