Polis Koleji 62. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Polis Koleji 62. Dönem Mezuniyet Töreni

Polis Koleji 62. Dönem Mezuniyet Töreni

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Güvenlik özgürlükleri korumanın olmazsa olmaz şartıdır" dedi.

13.06.2012 14:22

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Güvenlik özgürlükleri korumanın olmazsa olmaz şartıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Şahin, Polis Koleji'nde düzenlenen Polis Koleji 62. dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törene, Bakan Şahin'in yanısıra TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İsviçre Emniyet Genel Müdürü Dr. Jean Luc Vez, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın yanısıra öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 250 bini aşkın personeli ile emniyet ve asayiş hizmetini başarı ile yürüttüğüne dikkat çekerek polisin büyük bir fedakarlıkla kesintisiz 24 saat hizmet verdiğini kaydetti.

Polisin sürekli hizmet üretme gayreti içinde olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, insan haklarına saygısı, yardımseverliği ile milletin saygısını kazandığını kaydetti.

Vatandaşın devletten en önemli beklentisinin can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten Şahin, iç güvenlik hizmetini geliştirerek sunma gayreti içinde olduklarını ifade etti. Suçun işlenmeden önlemsine önlem verdiklerini kaydeden Bakan Şahin, bunun daha az maliyetli olduğunu ifade ederek kollukla vatandaşın işbirliğinin de önemine dikkat çekti. Bireysel hak özgürlüklerin kısıtlanmadan güvenliğin sağlanması ancak güvenlik zafiyeti de oluşturulmaması gerektiğine işaret eden Bakan Şahin, "Güvenlik özgürlükleri korumanın olmazsa olmaz şartıdır" dedi.

"İşkenceye sıfır tolerans' en önemli felsefeleri olduğunu anlatan Bakan Şahin, öğrencilerden özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeye dikkat etmelerini isteyerek "Birbirlerini feda etmeden dengeyi sağlayın" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar ise, Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, görev ve sorumluluklarının bilincinde polisler yetiştirmek gayretinde olduklarını belirterek kaliteli ve nitelikli eğitim için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından dönem 1. Ahmet Sait Çelikten yaş kütüğüne plaket çaktı. Derece giren öğrencilere hediyelerinin verilmesin ardından okul karate takımı bir gösteri sundu. Tören, öğrencilerin şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyet sevinçlerini aileleri ile paylaşmaları ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Koleji 62. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement