Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Ahlaksız" Tartışması - Son Dakika
Güncel

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Ahlaksız" Tartışması

Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda "Ahlaksız" Tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "torba tasarının" görüşmeleri sırasında AK Partili Bilgiç ile HDP'li Kaplan arasında "ahlaksız" tartışması yaşandı.

05.07.2014 18:10  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "torba tasarının" görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin verdiği önergelere karşı çıkarak, "301 insanın cenazesi üzerinden uygun olmayan değişiklikler getiriyorsunuz. Bu ahlaksızlıktır" sözleri üzerine AK Partili Sadi Bilgiç de aynı karşılığı verdi. Bunun üzerine komisyonda Bilgiç ile Kaplan arasında sert tartışmalar yaşandı.

TOPLANTI GERGİN GEÇTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili AK Partili İlknur Denizli Başkanlığı'nda, İş Kanunu ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören düzenlemeleri görüşmek üzere toplantı. Toplantı zaman zaman iktidar ile muhalefet partili üyeler arasında sert tartışmalara sahne oluyor.

Yapılan usul tartışmalarının ardından görüşmelere geçilen toplantıda Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Soma'da meydana gelen kazanın ardından hazırlanan 61 maddelik tasarının alt komisyon çalışmaları sırasında 106 maddeye çıktığını ve Soma'da ölen 301 işçinin cenazesi üzerinden kanuna, hukuka ahlaka uymayan başka düzenlemelerin getirildiğini söyledi.

"MECLİS'TE MİLLETİ KANDIRMANIZA İZİN VERMEYİZ"

Düzenlemelerin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında sert muhalefet edeceklerini belirten Kaplan, "Getirdiğiniz kanunlar ahlaklı değil, 301 insanın üzerinden bunu yapmanıza müsaade etmeyiz" sözleri üzerine AK Partili Sadi Bilgiç de "sensin ahlaksız üslubuna dikkat et bölme konuşamazsın" dedi. Bazı AK Partili üyeler de Bilgiç'e destek vererek Kaplan'a tepki gösterdiler.

CHP'Lİ VEKİLİN SÖZÜ KIZDIRDI

CHP'li İzzet Çetin de, "Konuş sen Hasip Kaplan senden korkuyorlar. Şimdi biz yapsaydık bunu dövülmüştük bile" sözleri üzerine Sadi Bilgiç daha fazla sinirlenerek Kaplan'a yüklendi.

Kaplan, iktidarın muhalefetin eleştirilerini dinlemek zorunda olduğunu, konuşmasını kesemeyeceklerini yüksek bir sesle dile getirdi. AK Partili üyeler de Kaplan'a aynı sertlikle karşılık verdiler.

Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanları burada iptal yerine koymayın ne zaman bir eleştiri getirsek hemen zıplıyorsunuz. Muhalefetin eleştirilerine dayanmak dinlemek zorundasınız. 301 insanın üzerinden Anayasaya aykırı önergeler getiriyorsunuz ama biz milleti kandırmanıza izin vermeyeceğiz. Genel Kurul'da sizi rezil ederiz çok sert muhalefet ederiz. Bu dayatmaları zorla yaptıramazsınız. Siz 301 cenazenin üzerinden ahlaksızca yaptırım yaptıramazsınız."

AK PARTİ'DEN KAPLAN'A TEPKİ

Kaplan'ın bu sözleri üzerine AK Partiler de, tepki gösterdi. Tartışmaların uzaması üzerine Başkanvekili İlknur Denizli devreye girdi. Tartışma fazla uzamadan önergelerin görüşmelerine geçildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Ahlaksız' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ALİ: BU HDPNİN ÜLKEYE NE KATKISI VAR ARKADAŞ? AKPLİSİ CHPLİSİ MHPLİSİ BUNLARA FIRSAT VERMEMELİ 12 39 Yanıtla
  • p9: Hepsi dümen... Ortada büyük bir pasta var anlaşamadıkları konu hangisinin bu paydan ne kadar alacaklarıdır... 14 1 Yanıtla
  • gercekler: CHP'li İzzet Çetin de, 'Konuş sen Hasip Kaplan senden korkuyorlar. Şimdi biz yapsaydık bunu dövülmüştük bile' sözleri üzerine Sadi Bilgiç daha fazla sinirlenerek Kaplan'a yüklendi. 7 2 Yanıtla
  • çirkin: körsünüz siz kör 1 2 Yanıtla
  • hakan canıtez: sıfatlarında meymenet yok bu bozguncuların 0 1 Yanıtla

Advertisement