PKK'nın Yıldönümü Festivaline İzin Yok - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Yıldönümü Festivaline İzin Yok

PKK\'nın Yıldönümü Festivaline İzin Yok

PKK'nın yıldönümünü kutlamak amacıyla Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali'ne valilik tarafından izin verilmedi.

14.08.2011 18:30

PKK'nın ilçe basarak kanlı eylemleri başlatmasının yıldönümünü kutlamak amacıyla Siirt'ın Eruh İlçesi'nde yapılması planlanan Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali'ne valilik tarafından izin verilmedi. Eruh'a kutlamaya gelenler ilçeye sokulmazken, giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. İlçe dışında toplanan grup, burada halay çekti.

Terörr örgütü PKK'nın ilk eylem yaptığı 15 Ağustos 1984 tarihine denk getirilen ve bu yıl Eruh Belediyesi tarafından 3'üncüsü yapılmak istenen, Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali, geçen yıl terör örgütü PKK'nın propagandası yapıldığı gerekçe gösterilerek, valilik tarafından iptal edildi. Alınan kararda Eruh Belediyesi tarafından 2009-2010 yılında yapılan festivalin, terör örgütünün propagandasına dönüştüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Örgütün ilk silahlı eylem başlattığı 15 Ağustos 1984 tarihine denk gelmesi ve bu amaçla doğa festivalinin güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 sayılı, il idaresi konunu 32/Ç maddesi ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunun 17. maddesine istinaden yasaklandığı. "

Bugün başlayacağı duyurulan izin verilmemesi üzerine iptal edilirken, festival alanına Siirt, Şırnak, Eruh ve Kurtalan Belediyeleri tarafından kurulan çadırlar da güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine kaldırıldı. Festivalin iptal edilmesi üzerine ilçeye gelenlerin girişine izin verilmezken, sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Mardin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Batman'dan gelip Eruh'a giremeyen gruplarla ilçeden gidenler Şırnak'a 20 kilometre uzaklıkta bir alanda buluştu. Dağdaki PKK'lı teröristler gibi giyinenlerin çoğunlukta olduğu bu kişiler tef çalıp halay çekerek PKK'nın Eruh baskınını kutladı, marşları söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay da bu grupla halay çekip kutlamaya katıldı. - Siirt/ Eruh

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'nın Yıldönümü Festivaline İzin Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement