Pendik’te Gaziantep Rüzgarı Esti - Son Dakika
Güncel

Pendik’te Gaziantep Rüzgarı Esti

Pendik’te Gaziantep Rüzgarı Esti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi'nin Ortaklaşa Düzenledikleri Yediveren Kültür Kardeşliği 'Gaziantep' Organizasyonu Büyük İlgi Topladı.

01.04.2011 14:04

21-27 Mart tarihleri arasında Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyona Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Sanatçılar Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Tülin Oral, Melahat Gülses, Esin Afşar, Ali Altay, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. T. Uğur Dai, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, ilçe protokolü ve pendiklililer katıldı.

Açılışta, böylesine güzel bir kültür etkinliğini birlikte gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, katılımcılara teşekkür ettiler.

Pendik'te Gaziantep Rüzgarı estiren, Gaziantep'e özgü bakır, sedef, kutnu, yemenilerin tanıtıldığı el sanatları sergisinin de düzenlendiği etkinlikte, baklava, katmer ve fıstığın yer aldığı yöresel tatlar bölümü ise Pendiklilerden büyük ilgi gördü.

Etkinlikte stantları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, el sanatları ürünlerini ve yöresel tatları sergileyen ustalara övgülerde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, Mozaik uygulamaları, Gaziantep Fotoğrafları Sergisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun sergilediği Gaziantep Geleneksel Kına gecesi ve yöresel oyunlardan oluşan gösterilerin ardından, Yediveren Kültür Kardeşliği 'Gaziantep' organizasyonu, İstanbul Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nun muhteşem konseri ve Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit ile yapılan söyleşi programının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pendik’te Gaziantep Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement