Pegasus Şanlıurfa Seferlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Pegasus Şanlıurfa Seferlerine Başladı

Pegasus Şanlıurfa Seferlerine Başladı

Yurtiçi ve yurt dışı uçuş seferlerinde büyümesini hızla sürdüren Pegasus Hava Yolları'nın 20'nci yurtiçi uçuş noktası olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Şanlıurfa karşılıklı seferlerine başladı.

12.04.2012 14:18

Yurtiçi ve yurt dışı uçuş seferlerinde büyümesini hızla sürdüren Pegasus Hava Yolları'nın 20'nci yurtiçi uçuş noktası olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı- Şanlıurfa karşılıklı seferlerine başladı.

Pegasus Hava Yolları'nın 2 Nisan itibariyle başlattığı İstanbul-Şanlıurfa seferlerinin tanıtım uçuşuna Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, Pegasus Hava Yolları yetkilileri ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 184 yolcu yer aldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Şanlıurfa'ya sefer gerçekleştirmek için havalanan Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağı yaklaşık bir saatlik uçuşun ardından saat 10.30'da Şanlıurfa GAP Havaalanı'na iniş yaptı. Uçaktan inen davetliler buradan Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul-Şanlıurfa seferinin tanıttım toplantısının düzenleneceği Hilton Garden Inn'e hareket etti.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına Şanlıurfa Valisi Cellalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici başta olmak üzere davetliler katıldı. Basın mensupları toplantıya büyük ilgi gösterdi.

SABANCI'DAN 5 YILLIK DEĞERLENDİRME

Sinevizyon eşliğinde Pegasus Hava Yolu hakkında davetlilere bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Bundan 3-5 sene evvel havacılık ile ilgili bir tekel vardı. Uçağa binmek lüks olduğu için herkes uçağa binemezdi. Bu iş artık lüks iş olmaktan çıktı. Biz kendi havayolumuz olarak uçmanın herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. 2006 yılında 2.9 milyon yolcuya hizmet ederken bugün 2011 yılında 11.3 miyon yolcuya ulaştık. 2006 yılında uçak filomuza 30 uçak dahil ettik ve 2015 yılına kadar 10 uçağımız daha gelecek. Ayrıca 2016-2024 yılı ile ilgili yeni yatırım planlarını da önümüzdeki günlerde açıklayacağız"dedi.

MİSAFİRLERİMİZ BİZİ İSTİYOR

Yolcuların yüzde 77'sinin 100 TL altında uçtuğunu belirten Sabancı rötarsız kalkış oranında da iddialı olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"2011 yılında 93.6 zamanında kalkış var. Türkiye'nin en genç uçak filosu bize ait. Hani bir tane var ya tekelci, uçaklarımız ondan daha genç. Biz misafirimizin ne istediğini anlıyoruz. Misafir doğru fiyatla kaliteli hizmetle uçmak istiyor. Kasım 2012 yılında yeni destinasyonlar var. Şuan ki iç hatlarda tekel dışında diğer havayollarını topla yüzde 90'nımız etmiyorlar.. Günde 40 bin misafir taşıyoruz. 2.9'dan 11.3'e geldik. Oranlar gösteriyor ki misafir bizi istiyor."

TEKELLE MÜCADELE ETMEK KOLAY DEĞİL AMA HEYECANLI

Türk Sivil havacılığın iç hatlarda her yıl yüzde 15 büyüdüğünü hatırlatan Ali Sabancı," Bizim şirketimiz Türk Sivil Havacılığı'na göre yüzde 42 büyüme olmuş. Dış hatlarda ise Türk Sivil Havacılık yüzde 12 büyümüşken bizim 26 büyümüş. 2005 yılında bu işe başladığımızda iç hatlarda Pazar payı yüzde bir iken, şimdi 24'e çıkmışız. Tekelin yarısına gelmişiz. Tekelle mücadele etmek kolay değil ama heyecanlı. Yaşımızda buna müsait. Senelerdir Şanlıurfa'ya bir hava yolu uçuyor. Bu havayolunun yakın geçmişte 229 TL civarında uçuyordu. Buraya Pegasusu geldi diye 149'a düşüyor. ya yakıt mı daha ucuz hayır uçak mı daha ucuz hayır ne oldu ki peki rekabet geldi biz 78 TL uçuyor. Artık hem Şanlıurfa hem de bizde kazanacağız"diyerek sözlerini tamamladı.

HAVACILIĞI BİZ DEĞİŞTİRDİK

Nisan ayı başında başlayan İstanbul-Şanlıurfa seferleri ile ilgili bilgi veren Pegasus Hava Yolları Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, "İki yıl önce burayı gördükten sonra buraya uçmanın gerektiğini düşündüm. Ama planlama ve filomuzun imkanları neticesinde bu zamana nasip oldu. 2 nisanda başladık şuan da haftada filomuzun imkanları neticesinde bu zamana nasip oldu. Şuan da haftada 4 gün uçuyoruz. Bu rakam böyle kalmayacak. Nisan mayıs aylarında bir çok ilave sefer koyduk. Amacımız bu uçuşları her güne çıkarmak. Şanlıurfa'ya uçuçları Pazartesi, Salı, Perşembe cumartesi günleri uçuyoruz ama aynı saatte değil. Bunun en önemli sebebi özellikle yolcuların yurt dışı seferlerine bağlantısını sağlaması Şuan İç hatlarda Şanlıurfa'dan İzmir, Antalya, Trabzon ve Ankara'ya bağlıyoruz. Dış hatlarda Avrupa'nın bir çok noktasına bağlıyoruz. Maksimum iki saat bağlantı süresiyle Şanlıurfa'ya bağlıyoruz. Havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik bunu biz değil tüketici söylüyor" - Şanlıurfa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus Şanlıurfa Seferlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement