"Pazartesi Günü Açıklama Olabilir" - Son Dakika
Güncel

"Pazartesi Günü Açıklama Olabilir"

"Pazartesi Günü Açıklama Olabilir"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, İmralı'ya yapılan ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

04.01.2013 15:06  Güncelleme: 08:26

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, milletvekillerinin İmralı ile görüşmesine ilişkin, "Büyük ölçüde Pazartesi Genel Başkan ve yardımcıları konuyla ilgili açıklama yapacaklar" dedi.

Aksoy, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Doğubayazıt'ta son birkaç ayda mayın patlamaları meydana geldiğini belirtti. Aksoy, özellikle askeri kışlaların yerleşim yerlerine yakın olduğu yerler ile İran, Irak ve Suriye sınırına yakın bölgelerde bu tür olayların çok sık yaşandığını savundu.

Araziye yerleştirilen serpme mayınların sel, toprak kayması ve kar sularıyla yerleşim yerlerine kadar gelebildiğini ifade eden Aksoy, "Başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere bütün yetkilileri mayınlar konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından Aksoy, gazetecilerin milletvekillerinin İmralı ile görüşmesine ilişkin bir soruya, "Şimdi çok hızlı gelişen bir süreç ancak son derece de değişken bir süreçteyiz. Herkesin sorumlu davranması gerekir. Henüz biz bu konuda tam bir bilgilenmeye sahip değiliz. Zaten yakın bir gelecekte, büyük ölçüde pazartesi Genel Başkan ve yardımcıları konuyla ilgili açıklama yapacaklar. O zamana kadar beklemekte yarar var" yanıtını verdi.

Diyarbakır'da bir toplantı yapıldığının belirtilmesi üzerine Aksoy,

"Doğrusu benim bilgim yok. Diyarbakır'da bazı toplantılar sık sık yapılır. Diyarbakır siyasal olarak canlı bir yer. Konu nedir bilmiyoruz. Zaten DTK'nin yarın Diyarbakır'da toplantısı var. Bunlar rutin toplantılardır. Mümkündür ki bunun ön çalışması olabilir" dedi.

Aksoy, başka bir soruya karşılık toplantının Ankara'da yapılacağını düşündüğünü söyledi.

Muhabir: Esin Işık

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Pazartesi Günü Açıklama Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement