"Paris'te Yaşanan Cinayetlerin Aydınlatılmalı" - Son Dakika
Güncel

"Paris'te Yaşanan Cinayetlerin Aydınlatılmalı"

"Paris\'te Yaşanan Cinayetlerin Aydınlatılmalı"

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 50 avukat yaptıkları açıklama ile Fransa'da yaşanan olayın diyalog sürecini baltalamamasını istedi.

15.01.2013 15:58

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 avukat yaptıkları açıklama ile Fransa'da yaşanan olayın diyalog sürecini baltalamamasını istediklerini belirtti. Diyalog sürecini desteklediklerini belirten avukatlar, Paris'teki cinayetlerin aydınlanmasını istediklerini söyledi.

Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak diyalog süreci ve Paris'te yana cinayetlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Özgürlükçü Hukçular Derneği Başkanı Fırat Epözdemir, "Bizler bu diyalog sürecinin bir an önce müzakere sürecine dönüşmesini beklemekteyiz. Diyalog ve müzakere süreci tarafların birbirlerine dürüst yaklaşması gerekir. Taraflar bir birlerine dürüst yaklaşırlarsa bu diyalog ve devamında gelecek bu müzakere süreci ile ülkemizde yaşanan acılara son verileceğine inanıyoruz" dedi.

Epözdemir'in açıklamasının ardından Avukat Hüseyin Boğatekin basın metnini okudu.

Gelinen aşama itibariyle tarafların diyalog halinde olduğunu belirten Boğatekin, "Daha önce yaşanan menfi sonuçların yeniden yaşanmaması için devletin sürece samimi olarak yaklaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Sürece samimi olarak yaklaşılarak doğru bir dil kullanılması halinde 30 yıldır yaşanan acıların son bulacağına inandıklarını belirten Boğatekin "Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesiyle sonuçlanan olayı nefretle kınıyoruz.Bu olay kuvvetle muhtemel mevcut diyalog sürecini sabote etmeye yönelik yapılmıştır. Fransa ve Türkiye'den olayı açığa çıkarmasını bekliyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için her türlü önlem alınmalıdır. Süreci sabote etmeye yönelik eylemler diyalog sürecini sonlandırmamalıdır. Tam aksine bu tür eylemlerin süreci sabote edemeyeceğini her ne olursa olsun sürecin müspet sonuçlandırılacağını taraflar açık şekilde deklare etmelidirler" diye konuştu.

Öcalan'ın avukatlığını yapan 27 tutuklu avukatın serbest bırakılmasını isteyen Boğatekin, "Meslektaşlarımızın yargılandığı dava konusuz kalmıştır. Öcalan ile diyalog kuran ve bunu kamuoyuna deklare eden siyasi iktidarın tavrını kuşkusuz destekliyoruz. Ancak bu yeterli değil" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Paris'te Yaşanan Cinayetlerin Aydınlatılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement