Panora GYO Halka Arzında Talep Toplama Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Panora GYO Halka Arzında Talep Toplama Yarın Başlıyor

Panora GYO Halka Arzında Talep Toplama Yarın Başlıyor

Panora GYO, 15-16-17 Mayıs tarihlerinde talep topluyor.

15.05.2013 08:47

'Çifte Garantili' Panora GYO Halka Arzında Talep Toplama Yarın Başlıyor

Dağıtılabilir kârının en az yüzde 75'ini nakit olarak dağıtma garantisini vererek "Borsa İstanbul'un en yüksek nakit temettü dağıtım taahhüdü veren şirketi" olarak halka açılacak Panora GYO, 15-16-17 Mayıs tarihlerinde talep topluyor. 4,70 liradan arz edilecek paylar için 90 günün sonunda 4,76 liradan geri alım garantisi veriliyor. İskonto oranı ise yüzde 30.

Ankara iş dünyasının önde gelen isimlerinin arasında yer aldığı 53 ortaklı bir yapı olan ve portföyünde Ankara'nın gözde alışveriş ve yaşam merkezi Panora'yı bulunduran Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzı yarın başlıyor. Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzda talep toplama yarın başlayacak ve 17 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Türkiye'de yeniliklere ve ilklere sahne olacak "Çifte Garantili" halka arzda Panora GYO, dağıtılabilir kârının en az yüzde 75'ini nakit olarak dağıtma garantisiyle halka açılıyor. Bu politikasını şirket ana sözleşmesinde karara bağlayan Panora GYO, "Borsa İstanbul'un en yüksek nakit temettü dağıtım taahhüdü veren şirketi" unvanı ile borsaya 'merhaba' demeye hazırlanıyor.

Ayrıca halka arz edenler, 4,70 liradan halka arz edilecek payların tamamını 90 günün sonunda 4,76 liradan geri alma garantisi veriyor. Bu avantajdan halka arzdan pay alan bireysel ve kurumsal tüm yatırımcılar yararlanabilecek. Halka arz sonrası satın alınan paylar teşvik kapsamı dışında tutulacak. Geri alım hesaplamasında, 90 günlük süre içindeki 'en düşük gün sonu bakiye' esas alınacak.

Şirketin yüzde 25'inin halka açılacağı arzın tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek. Halka arzda payların yüzde 90'ı bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. 102 milyon 225 bin lira gelir elde edilecek arz sonrası şirketin piyasa değeri 408,9 milyon lira olacak.

592 milyon lira ekspertiz değerindeki Panora AVM'ye sahip Panora GYO net aktif değerine göre yaklaşık %30 iskonto ile halka arz edilecek.

Ortak satışı ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek arzı takiben iki yıl süreyle mevcut ortaklar paylarından satış yapmayacak, iki yıl süreyle bedelli sermaye artırımı yapılamayacak.

"Temettü politikamızla farklılık yaratacağız"

Panora GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sacit Güran, "Yatırımını tamamlamış, düzenli ve artan kira gelirine sahip, kârını ortaklarıyla paylaşan, borçsuz bir şirket olarak halka açılıyoruz. Yatırımcıları böyle bir şirkete ortak olmaya davet ediyoruz. Borsanın en yüksek oranda nakit kâr payı dağıtma taahhüdü veren şirketi olarak Borsa İstanbul'a geliyoruz. Son üç yılda elde ettiğimiz dağıtılabilir kârın tamamını ortaklarına dağıtmış bir şirketiz. Bu politikayı aynı şekilde devam ettirmek, temettü politikamızla borsada yeni bir rüzgar yaratmak istiyoruz. Kâr marjlarının azaldığı, halka açık şirketlerin kâr payı dağıtım politikasının daha çok önem kazandığı günümüz koşullarında temettü politikamızın yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanacağına, yatırımcıların gönlünü kazanan bir şirket olacağımıza inanıyoruz" dedi.

HALKA ARZIN KÜNYESİ

Talep toplama tarihi : 15-16-17 Mayıs 2013

Pay fiyatı : 4,70 TL (Sabit fiyat)

Halka arz geliri : 102 milyon 225 bin TL

Piyasa değeri : 408 milyon 900 bin TL

Net aktif değeri : 582 milyon TL

İskonto oranı : %29,7 (Net aktif değerine göre)

Ödenmiş sermaye : 87 milyon TL

Halka açıklık oranı : %25

Ortak satışı yoluyla

21.750.000 TL nominal değerli B grubu payların satışıyla

Pay dağılımı:

%90'ı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,

%10'u Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara

Satış yöntemi: Sabit fiyatla talep toplama

Yatırımcıyı koruma politikası:

Mevcut ortaklar sahip oldukları payları iki yıl boyunca satamayacak

İki yıl süreyle bedelli sermaye artırımı yapılamayacak

İmtiyazlı payların imtiyazı iki yıl sonra sona erecek

Panora: Ankara'nın kalbi Çankaya'da, 190'dan fazla markaya ev sahipliği

2007 yılından bu yana faaliyette olan, adını panoramik görüntüsünden alan, Ankara iş, ekonomi ve siyaset dünyasının uğrak yeri ve buluşma mekanı olan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ankara'nın en önemli semti Çankaya-Oran'da yer alıyor. Bununla birlikte Panora AVM, tüm Ankaralılar için seçkin bir alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliği taşıyor.

Toplam 180.000 metrekarelik inşaat alanına sahip Panora'da 86.000 metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. Pek çok ünlü markanın Ankara'ya giriş noktası olan, Ralph Lauren, Emporio Armani, Damas, Hugo Boss, Burberry, Max Mara gibi dünyanın yıldız markalarını Ankaralılarla buluşturan Panora, 190'dan fazla markaya ev sahipliği yapıyor.

Yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla çalışan Panora, kurulduğu günden bu yana Ankara'nın en çok tercih edilen ve beğenilen alışveriş merkezlerinden birisi olduğu gib;, kültür-sanat etkinlikleri, sinema salonları, spor merkezi, farklı tercih ve beğenilere hitap eden seçkin restoranları ve pek çok sosyal aktivite imkânıyla aynı zamanda gerçek bir yaşam merkezi konumunda.

Panora'da, fitnesstan pilatese çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilebildiği, sauna, hamam gibi hizmetlerin sunulduğu, açık ve kapalı yüzme havuzlarının bulunduğu 6 bin metrekarelik bir Spor Merkezi bulunuyor. Bowling, bilardo, dart ve oyun parklarının yer aldığı 6 bin 200 metrekarelik Eğlence Merkezi, sergi ve sanat atölyelerinin bulunduğu bin metrekarelik Kültür Merkezi, 3D teknolojisini Ankara'ya taşıyan 12 salonluk sineması, ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor.

Yapımı üç yılda tamamlanarak 2007 yılında hizmete açılan Panora, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği'nin her yıl düzenlediği "Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi Yarışması"nda, 2009 Yılı Jüri Özel Ödülü'nü kazanmış bir alışveriş ve yaşam merkezi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Panora GYO Halka Arzında Talep Toplama Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement