Palandöken'de Tilkilerin Beslenme Saati - Son Dakika
Güncel

Palandöken'de Tilkilerin Beslenme Saati

Palandöken\'de Tilkilerin Beslenme Saati

Erzurum'daki Palandöken kış turizm merkezinde kar yağışı ile birlikte yiyecek bulamayan tilkiler, otelde müşterilere verilen beş çayını kaçırmıyor.

08.12.2015 10:21

Erzurum'daki Palandöken kış turizm merkezinde kar yağışı ile birlikte yiyecek bulamayan tilkiler, otelde müşterilere verilen beş çayını kaçırmıyor. Yaklaşık 5 yıldan bu yana tilkiler, Dedeman Oteli'nin ışıklarının yanmasıyla ortaya çıkıyor, görevli ve kayakseverlerin verdiği ekmek ve bisküvilerle besleniyor.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 600 rakımındaki Dedeman Oteli önüne daha çok kış sezonunda gelen tilkiler, otel görevlileri ve müşteriler tarafından verilen yiyecekleri bekliyor. Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol tilkilerin Paladöken'in maskotu haline geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Otele ilk gelen tilkilerden dişisine 'Karamel', erkeğine de 'Hırçın' adını vermiştik. Tilkiler, karanlık çöküp ışıklar yanınca otelin önüne kadar geliyor. Biz de onlara 5 çayında olduğumuz için kurabiye veriyorduk. Şimdi anne ve baba tilkiler yok ama yavruları bu geleneği hiç aksatmadan sürdürüyor. Müşterilerimiz de kafeteryada oturup tilkilerin beslenmesini merak ve heyecanla izliyor, fotoğraflarını çekiyor. Tilkiler büyük ilgi görüyor."

RUSLAR YOK

Uçak düşürme krizi nedeniyle bu yıl ilk kez Ruslar olmadan yeni sezona 'merhaba' diyeceklerini belirten Mehmet Varol, "Ruslar Palandöken'in olmazsa olmazlarından biriydi. Ancak uçak krizi sonrası bu sezon geleceklerini tahmin etmiyoruz. Ama bu sezon iç pazardan büyük bir talep var. Palandöken'in yeni sezonu dolu dolu geçirmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Tilkilerin Beslenme Saati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement