Palandöken'de Kayak Keyfi - Son Dakika
Güncel

Palandöken'de Kayak Keyfi

Palandöken\'de Kayak Keyfi

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne, yarıyıl tatili için gelen yerli ve yabancı turistler, tatilin son günlerinde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

09.02.2013 14:45

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne, yarıyıl tatili için gelen yerli ve yabancı turistler, tatilin son günlerinde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Bölgede son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının bazı noktalarda 1 metreye ulaştığı Palandöken'de, yerli turistlerin yanı sıra Polonya, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistler de pistlerde karın keyfini çıkarıyor.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin sonuna gelindiğini ve bu dönemde oteldeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.

Misafirlerin yüzde 80'inin yerli yüzde 20'sinin de yabancı olduğunu belirten Akca, "Sömestri tatilinin ardından misafirlerimizin yüzde 50'si yerli, yüzde 50'si de yabancı turist olacak. Yabancı turistler Polonya, Rusya, Ukrayna'dan. Mart 15 itibariyle de İranlı turistlerimiz gelecek. Yerli turistlerimiz de yoğun bir şekilde geliyor. Şu anda şubat ayı rezervasyonlarımız yüzde 85'in üzerinde, mart ayında da yüzde 80'lerde. Misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. Misafirlerimiz gece kayağıyla her vakit kayak yapmanın keyfini çıkarıyor" dedi.

Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaissance Otel'in doluluk oranının da yüzde 90, Palan Otel'de ise bu rakamın yüzde 70 olduğu belirtildi.

Muhabir: Sagip Sezginer

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Kayak Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement