Pakistan'dan Afganistan'a 800'den fazla mülteci geri döndü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan Afganistan'a 800'den fazla mülteci geri döndü

Pakistan\'dan Afganistan\'a 800\'den fazla mülteci geri döndü

Afganistan Mülteciler ve Geri Dönüş İşleri Bakanlığı, Pakistan'dan Perşembe ve Cuma günleri arasında 800'den fazla Afgan mültecinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı. Toplamda 837 mülteci, Torkham ve Spin Boldak sınır noktalarından Afganistan'a giriş yaptı. Pakistan hükümetinin Afgan göçmenleri geri gönderme planının ikinci aşaması başlamış olup, ilk aşamada ise 550.000'den fazla mültecinin geri döndüğü belirtildi. Afganistan'daki geçici hükümet, yurtdışında yaşayan Afgan göçmenlere evlerine dönmeleri ve ülkenin yeniden inşasına katkıda bulunmaları çağrısında bulunmuştu.

22.04.2024 13:57  Güncelleme: 13:59

ÇEKİM TARİHİ: 21 Nisan 2024

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Torkham sınırından çeşitli görüntüler

Afganistan Mülteciler ve Geri Dönüş İşleri Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamayla, Perşembe ve Cuma günlerinde 800'den fazla Afgan mültecinin komşu Pakistan'dan ülkelerine geri döndüğünü duyurdu.

Bakanlık sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, toplam 837 mültecinin Torkham ve Spin Boldak sınır noktalarından Afganistan'a giriş yaptığını belirtti.

Afgan yetkililer, Pakistan hükümetinin Afgan göçmenleri geri gönderme planının ikinci aşamasına 15 Nisan'da başlandığını belirtirken, ilk aşamada ise 550.000'den fazla Afgan mültecinin ülkelerine geri döndüğü bildirildi.

Afganistan'daki geçici hükümet, yurtdışında yaşayan Afgan göçmenlere evlerine dönmeleri ve savaştan zarar gören ülkelerinin yeniden inşasına katkıda bulunmaları yönünde pek çok kez çağrıda bulunmuştu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Torkham'dan bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Pakistan'dan Afganistan'a 800'den fazla mülteci geri döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement