Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan şüpheli adliyede; 'öldürme' suçunun cezasına bakmış - Son Dakika
Güncel

Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan şüpheli adliyede; 'öldürme' suçunun cezasına bakmış

YENİLİK Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayarak yaralayan Serhat K., adliyeye sevk edildi.

09.12.2022 15:25  Güncelleme: 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİLİK Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayarak yaralayan Serhat K., adliyeye sevk edildi. Cep telefonunda yapılan incelemede, internet üzerinde '1,5 milyon dolar kaç TL eder' diye ve 'adam öldürme' ile 'yaralama' suçlarının cezasına ilişkin araştırma yaptığı ortaya çıkan Serhat K., ifadesinde, Yılmaz'ı devlet büyüklerine yönelik sözleri nedeniyle bıçakladığını ve kimseden talimat almadığını ileri sürdü.

Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 7 Aralık'ta kendisiyle görüşmek için parti genel merkezine geldiğini belirten Serhat K. tarafından bıçaklandı. Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı. Öztürk Yılmaz, özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, şüpheli Serhat K. ise Bolu Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde yakalanarak gözaltına alındı. Ankara'ya getirilen Serhat K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi.

'KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM'

Serhat K., emniyetteki ifadesinde, Öztürk Yılmaz'ı sosyal medya hesabından devlet büyüklerine yönelik paylaşımları nedeniyle bıçakladığını ileri sürerek, "Ben bu olayla ilgili herhangi bir kimseden talimat almadım. Olayı kendi düşüncem ve iradem ile yaptım. Ankara'ya gelme amacım Öztürk Yılmaz'ı yaralamak içindi. Bu olayla ilgili hiç kimseden maddi destek almadım. Zaten olayı gerçekleştirdikten sonra AŞTİ'ye geldiğimde cebimde 225 lira param vardı. Bunun 200 lirasını otobüs parası verdim. Üzerimde başka para yoktu. İstanbul'a gittikten sonra ailemi görüp daha sonra teslim olacaktım. Olayı gerçekleştirdiğim için pişmanım" dedi.

'1,5 MİLYON DOLAR KAÇ TL EDER' DİYE ARATMIŞ

Serhat K., cep telefonunda yapılan incelemede; arama motorunda çıkan '1,5 milyon dolar kaç TL eder' araması ile ilgili soruya, 1500 dolar borç aldığını ve bunun ne kadar olduğunu öğrenmek isterken yanlışlıkla '1,5 milyon dolar' yazmış olabileceğini söyledi. Yine arama motorunda 'nitelikli adam öldürme' ve 'kasten yaralama' suçları ile ilgili yaptığı araştırmalarına ilişkin soruya da "Öztürk Yılmaz'a kendi açımdan ceza verdiğimde alacağım cezayı en az nasıl alabileceğimi öğrenmek için bu araştırmayı yaptım. 'Adam öldürme' suçunu araştırdım; ancak içeriğini okumadım. 'Kasten yaralama' suçunu araştırdım ve içeriğini okudum" yanıtını verdi. Olayın olduğu gün saat 16.07'de 'WhatsApp' durumu mesajında 'Ya devlet başa ya kuzgun leşe' yönündeki paylaşımı sorulan Serhat K. "Benim bu mesajı paylaşmaktaki amacım sevdiğim bir söz olmasındandır, başka da bir amacım yoktur" dedi.

Serhat K., sosyal medya hesaplarında birlikte çok sayıda fotoğrafı bulunan T.B. adlı kişinin kim olduğu yönündeki soruya da "T.B. isimli şahsı yaklaşık 6 yıldır İstanbul'dan tanırım. Kendisi hemşerim olur, esnaftır. Denk geldiğimizde görüşürüz, aramızda ticari herhangi bir ilişki yoktur. Tanışıklık dışında da herhangi bir şekilde bir ilişkimiz yoktur. En son Ankara'ya gelmeden önce telefonda görüştüm. Öztürk Yılmaz'a yönelik bıçaklama olayıyla T.B.?nin bir ilgisi ve haberi yoktur. T.B.?den bu konu ile ilgili herhangi bir talimat almadım" cevabını verdi.

YILMAZ, TABURCU OLDU

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Yılmaz, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılmaz, tedavisinin evde süreceğini söyleyerek, "Acz içinde olan şahsın ifadesi geldi. İfadesinde şunu söylüyor, devlet büyüklerimize son dönemde yaptığım eleştiriler nedeni ile bana saldırı gerçekleştirmek istediğini ve onun bir şekilde beni cezalandırmak istediğini yazmış. Bu şahıs Tuzluca'dan gelmiş her ne hikmetse millet dolmuş parası bulamazken bu uçakla İstanbul'a gidiyor sırf bu iş için ve kendisi çağrılıyor. İstanbul'a gidiyor. İstanbul'dan tekrar otobüsle Ankara'ya geliyor. Ankara'da bazı planlar yapıyor. Yaptıktan sonra da gelip devlet büyüklerine yapmış olduğum eleştirilerin öcünü alabilmek için beni bıçaklıyor" diye konuştu.

Şüpheli Serhat K.'nın 1,5 milyon doların kaç liraya denk geldiğini araştırdığının polis kayıtlarına geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Yani 1,5 milyon dolar karşılığında cinayet gerçekleştirmek için anlaştığını itiraf ediyor. Devlet büyükleri dedikleri kimmiş, ben kimleri eleştirdim? Aslında olayın nereye gittiği çok açık belli, nereden talimat aldıkları, bağlantıları belli. Öztürk Yılmaz, Allah'tan başka kimseden korkmaz. Yine söylüyorum yüreğiniz yetiyorsa kendiniz karşıma çıkın bana taşeronlarınızı göndermeyin" dedi.

Parti programlarını aksatmayacağını söyleyen Yılmaz, "Düşünebiliyor musunuz Türkiye'de bu şartlar altında siyaset yapıyoruz. Siyasetin ne kadar zor olduğunu ne kadar büyük bir elzem olduğunu, ne kadar ulvi bir şey olduğunu, aslında siyaset dışında bu düzeni devirecek başka bir şey olmadığını açıkça gösteriyor bu" ifadelerini kullandı. (DHA)

Öztürk Yılmaz\'ı bıçaklayan şüpheli adliyede; \'öldürme\' suçunun cezasına bakmış
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan şüpheli adliyede; 'öldürme' suçunun cezasına bakmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement