Öztekin: Eskişehir Barosu, Korkmaz Dosyasında Mücadele Edecektir - Son Dakika
Güncel

Öztekin: Eskişehir Barosu, Korkmaz Dosyasında Mücadele Edecektir

Öztekin: Eskişehir Barosu, Korkmaz Dosyasında Mücadele Edecektir

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, baro olarak Ali İsmail Korkmaz'ın cinayetinde mücadele edeceklerini söyledi.

26.07.2013 16:39  Güncelleme: 11:48

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, baro olarak 2 Haziran'da Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil giysili 5-6 kişinin sopalı saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak maddi gerçeğe ulaşana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Baro Başkanı Rıza Öztekin yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı'nın kamuoyuna yansıyan genelgesinde çok önemli satırbaşları olduğunu ifade ederek "Genelgede polise 'sopa gibi mevzuata aykırı materyallerle müdahale etmeyin' denilmekte. Demek ki polis sopa kullanmış, elbette sopa kullananlar da üniformalı değil, sivil polisler" dedi.

SİVİL GİYİMLİ KİŞİLERİN ELİNDE SOPA VAR

Eskişehir'de ölen Ali İsmail Korkmaz'a saldıran kişilerin sivil giysili kişiler olduğunu söyleyen Rıza Öztekin şöyle konuştu:

"Sormak gerekir, polisler durup dururken 'sivil olarak giyinelim', 'elimize de sopa alalım ve eylemcilere böyle müdahale edelim der mi? O ildeki üst düzey Emniyet Müdürlerinin, amirlerin en önemlisi Vali'nin bilgi ve izni olmadan hangi polis ya da polisler bu davranışa girerler? Eskişehir ölçeğinde Ali İsmail Korkmaz olayında kamuoyuna yansıyan kamera görüntülerinde sivil giyimli kişilerin elinde sopa vardır, en önemlisi görüntülerde sadece Emniyette bulunduğu iddia edilen gaz maskesi takan kişiler de vardır, bunlar İçişleri Bakanının bahsettiği polisler midir? Eğer böyleyse bu polisler kimdir ve bunları kim görevlendirmiştir? Bu soruların muhatabı bellidir, eğer doğru olarak cevaplanıp gereği de yapılmazsa sorumlular kamuoyu vicdanında mahkum edileceklerdir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Eskişehir Barosu Ali İsmail Korkmaz dosyasında maddi gerçeğe ulaşana kadar mücadele edecektir."

KOÇ GRUBU HEDEF ALINDI

Baro Başkanı Rıza Öztekin Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Divan Oteli görevlilerinin insanlık adına takdir edilen bir davranış sergilediğini söyledi. Öztekin, "Divan Oteli görevlilerinin bu eylemi nedeniyle Koç grubu hedef alınmış ve inceleme adı altında baskınlar düzenlenmiştir. Bunların hiç biri tesadüf değildir. Rövanşist uygulamanın da biteceğini zannetmiyoruz. Faşizm artık zirve yapmıştır. Hukuk Devletinin olduğu yerde bunlar olamaz. Hukuk Devletinin olmadığı yerde de Polis Devleti vardır. İktidar ileri demokrasi diyordu, başaramadı, ama faşizmin ilerisini başardı" dedi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öztekin: Eskişehir Barosu, Korkmaz Dosyasında Mücadele Edecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement