(Özel Haber) Teyzeyle Gelen Böbrek Nakli Mutluluğu - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Teyzeyle Gelen Böbrek Nakli Mutluluğu

(Özel Haber) Teyzeyle Gelen Böbrek Nakli Mutluluğu

Antalya'da, kızını böbrek yetmezliğinden kaybeden anne, aynı hastalığa yakalanan büyük oğluna kendi böbreğini verdi.

02.09.2012 10:50

Antalya'da, kızını böbrek yetmezliğinden kaybeden anne, aynı hastalığa yakalanan büyük oğluna kendi böbreğini verdi. Küçük oğlu Ali'de de kronik böbrek yetmezliği görülünce, "Diğer böbreğimi de Ali'ye verin" dedi. Acılı annenin imdadına kız kardeşi yetişti. Anne yarısı teyze, böbreğini yeğeni 11 yaşındaki Ali'ye verdi.

Konya merkezde yaşayan Sultan Koç (53), 2001 yılında kızı Neslihan Koç'u (21) böbrek yetmezliğinden kaybetti. 6 yıl sonra

dünya evine girdiği eşi Mustafa Koç'u kan kanserinden kaybetti. Acılı Sultan Koç'un acısı dinmeden 27 yaşındaki büyük oğlu Raşit Koç da

böbrek hastalığı görüldü. Anne Sultan Koç, bir böbreğini oğlu Raşit Koç'a verdi.

2001 yılında 21 yaşındaki kızını böbrek yetmezliğinden kaybeden, 27 yaşındaki büyük oğluna böbreğini veren anne, evin en küçük oğlunun yüzünün sararması sonrası hastalıktan şüphelenmeye başladı. Küçük oğlu Ali Koç'u hastaneye götürüp sağlık taramasından geçiren anne, duyduğu karar sonrası bir kez daha üzüldü. Ali'nin böbrek hastası olduğu belirlendi.

TEYZEYLE GELEN MUTLULUK

İlaç tedavisi görmeye başlayan küçük çocuğun böbrekleri 11 yaşına gelince iflas etti. Sultan Koç, Ali'nin "Ağabeyimi kurtardın beni de kurtar" sözleri üzerine diğer böbreğini de vermek için hastaneye başvurdu, ancak doktorlar böyle bir naklin mümkün olamayacağını söyledi. Ne yapacağını şaşıran acılı annenin imdadına kız kardeşi 49 yaşındaki Havva Ceviz yetişti. Donör olmak istediğini söyleyen Havva Ceviz'in böbreğinin Ali'ye uyumlu oluğu belirlendi. Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından yapılan nakille Havva Ceviz'in böbreği 11 yaşındaki Ali'ye nakledildi.

OKULUMA DEVAM EDECEĞİM

Naklin ardından sağlığına kavuşan çocuk, "Teyzeme çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 6'ncı sınıfa gideceğim. Nakil olmasaydım okuluma devam edemeyecektim çünkü hastalığım nedeniyle okulumu aksatıyordum. Arkadaşlarımla oyun oynayamıyordum. İstediğim yemekleri yiyemiyordum. Şimdi bunların hepsini yapabileceğim" dedi.

ACISI UMARIM HAFİFLEMİŞTİR

Yeğenine böbreğini verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Havva Ceviz de, şunları söyledi: "Ablam bir kızını bu hastalıktan kaybetti. Acısı yıllardır dinmedi. Gözyaşı hiç durmadı. Onun ve yeğenimin çektiği acıyı görerek yaşayamazdım. Hiç düşünmeden gönüllü oldum. Umarım artık kötü günleri geride bırakırız"

ANNE YARISI TEYZEYDİ, ŞİMDİ ANNESİ OLDU

En küçük oğluna yapılan nakille acısının biraz olsun azaldığını belirten anne Sultan Koç da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok acılar yaşadık. Diğer böbreğimi de küçük oğluma vermek istedim. Ancak, doktorlar kabul etmedi. Çocuğumu böbrek yetmezliğinden kaybettim. Diğer çocuğuma ben verdim. Ali'de de böbrek yetmezliği olunca kahroldum. Dünyam başıma yıkıldı. Ama kardeşim Havva yetişti. Teyzeye anne yarısı derler. Şimdi Ali'nin annesi gibi oldu."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Teyzeyle Gelen Böbrek Nakli Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement