(Özel Haber) Acılı Aileye 'Sefer Görev Emri' Şoku - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Acılı Aileye 'Sefer Görev Emri' Şoku

(Özel Haber) Acılı Aileye \'Sefer Görev Emri\' Şoku

Tunceli'nin Hozat ilçesinde vatani görevini yaparken 5 Ekim 2009 da hayatını kaybeden Murat Oktay Can'ın ailesi, oğullarının şehit sayılması için hukuki mücadele verirken, askerlik şubesinden gelen sefer görev emriyle bir kez daha yıkıldı.

19.03.2013 15:52

Tunceli'nin Hozat ilçesinde vatani görevini yaparken 5 Ekim 2009 da hayatını kaybeden Murat Oktay Can'ın ailesi, oğullarının şehit sayılması için hukuki mücadele verirken, askerlik şubesinden gelen sefer görev emriyle bir kez daha yıkıldı.

Vatani görevini yaptığı Tunceli'nin Hozat ilçesinde nöbet sırasında 5 Ekim 2009'da intihar ettiği iddia edilen Er Murat Oktay Can'a Kepez Askerlik Şubesi'nden 'sefer görev emri' geldi. Üç buçuk yıl önce vatani görevini yaptığı sırada hayatını kaybeden Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, 13 Mart 2013 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oğlunun şehit sayılmasının mücadelesini verirken ulaşan sefer görev emriyle yıkıldıklarını söyledi.

Oğlu Murat Oktay Can için 20 Şubat 2013 tarihli Kepez Askerlik Şubesi'nden sefer görev emri geldiğini belirten baba Oktay Can, şöyle konuştu: "13 Mart'ta eşim Süsenber Can ve bazı asker yakınlarıyla birlikte TBMM'de idik. Damadımdan gelen haberle yıkıldık. 5 Ekim'de 2009 yılında hayatını kaybeden oğlum için sefer görev emri gelmiş. Haberi aldığımızda yıkıldık. Dizlerimizin kalemi kırıldı. Görüşmeleri keserek Antalya'ya geri döndük. Ben sefer görev emrinin ne olduğunu biliyorum. Biz vatanımıza, bayrağımıza namusumuza bağlı bir insan olduğumuz için sabah erkenden askerlik şubesini gittim. Askerlik şubesi komutanının yanına gittim. Komutana bu nedir diye sordum? O da bana 'Murat Oktay Can'ın sefer görev kağıdıdır dedi. Ben de 'Komutanım siz Murat Oktay Can'ın nerede olduğunu bilmiyorsunuz?' dedim. Dosyaları geldi. Komutan dosyayı getirdikten sonra 'Baba biz hata yaptık düzeltelim' dedi. Ben de 'Sizin görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedim. Komutan düzeltebilir ama bizim kalbimizdeki acıları nasıl düzeltir"

BAŞKA AİLELER BU EMİRLE YIKILMASIN

Askerlik Şubesi'ndeki görevlilerin ihmalleri olduğunu savunan baba Oktay Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada komutanların ihmalleri olduğu ortadadır. Antalya Cumhuriyet Savcılığına giderek ben, bütün babalar adına, eşim de anneler adına askerlik şubesindeki görevliler hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanmaktan şikayetçi olduk. Vatani görevini yaparken farklı şekilde öldükleri açıklanan 979 erin ailelerinden biri de biziz. İnşallah bu evrak başka ailelere gitmez. Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan rica ediyorum. Bu sefer görev emri bize geldi başka ailelere gitmesin. Başka aileler bu emir ile yıkılmasın. Bu olay bir ciddiyetsizliktir."

BİR KEZ DAHA YIKILDIK

Anne Süsenber Can da "sefer görev emri" haberini duydukları anda bir kez daha yıkıldıklarını, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Anne Can, 5 aylık asker oğlunun suçlusunun bulunamadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bize ikinci acıyı yaşattılar.Oğlumuzun şehit sayılması mücadelesi veriyoruz. TBMM'deyken sefer görev emri yazısı gelince meclis başıma yıkıldı.Oğlumun suçlusu neden bulunmuyor? Neden şehitlik verilmiyor? Bize ikinci acıyı yaşattılar" - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Acılı Aileye 'Sefer Görev Emri' Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement