"Ortada Bir Yolsuzluk Ağı Var" - Son Dakika
Güncel

"Ortada Bir Yolsuzluk Ağı Var"

"Ortada Bir Yolsuzluk Ağı Var"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaları hatırlattı.

10.01.2013 14:01  Güncelleme: 14:04

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaları hatırlatarak, "Ortada bir yolsuzluk ağı var. Belediyenin, adliyenin, valiliğin karıştığı bir ağ" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Konya Milletvekili Atilla Kart, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yle ilgili iddialarda bulunan Hacı Ali Hamurcu ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Kulkuloğlu, Hacı Ali Hamurcu'yu, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi odaklı yolsuzluk iddiası iki yıldır kamuoyunun gündeminde. Bütün bu konuşulanların ortaya çıkmasına neden olan kişi Hacı Ali Hamurcu" sözleriyle takdim etti.

2005 yılında sözleşmeli işçi olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladığını anlatan Hamurcu, şunları söyledi:

"Ben basit bir işçiyim. Babam emekli baş komiserdir. Ben belediyede çalıştığım sürede bana verilen görevleri yaptım. Bana dediler ki 'senin işin kuryelik, kuryelik yapacaksın, git şu adamdan şu parayı al' dediler, ben gittim aldım, getirdim, kimlere teslim et dedilerse teslim ettim. Ben şahsıma hiç para almadım. Ancak maaşım haricinde, bana bu emri verenler, bana para verdiler. Beni pis işlere alet ettiler. Bu nedenle yaşadıklarımı deftere yazdım. Bu defter de 2005, 2006, 2007 sürecinde rüşvet defteri olarak kayıtlara geçmiştir. Bir seferde 580 milyar parayı kim teslim eder, neden teslim eder- Bu defteri herkes görmezden geldi.

Bu paraları ben tek başıma almışsam, her şeyi tek başıma yapmışsam; bu kanunsuz, usulsüz ruhsatları, belgeleri kimler neden imzaladı, bu izinleri neden verdiler- Ben ceza alacağımı bilerek tüm gerçeği anlattım. Hakim ve savcıların vicdanına bıraktım. Olayı adalete teslim ettim, ancak hayal kırıklığına uğradım. Parayı ben topladım, usulsüz ruhsatları onlar verdi. Ben dün emir kuluydum, bugün günah keçisi oldum. Ben cezamı çektim, hesabımı ödedim. Ben de adalet istiyorum."

Gazetecilerin soruları üzerine Hamurcu, konuyla ilgili bir kitap yazdığını belirterek, bütün soruların cevaplarının bu kitapta olacağını söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaları özetleyerek, "Ortada bir yolsuzluk ağı var. Belediyenin, adliyenin, valiliğin karıştığı bir ağ. Yolsuzluğu yapan her kimse ortaya çıksın diyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan müdahale etmesin diyoruz" diye konuştu.

Kart, "hükümet, valilik, belediye işbirliğini gösteren yeni belge ve bulguların yakında ortaya çıkacağını" öne sürdü.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ortada Bir Yolsuzluk Ağı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement