Örsan Öymen Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Örsan Öymen Mezarı Başında Anıldı

Örsan Öymen Mezarı Başında Anıldı

Türk basının unutulmaz isimlerinden gazeteci-yazar Örsan Öymen, ölümünün 25'inci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

22.07.2012 12:31

Türk basının unutulmaz isimlerinden gazeteci-yazar Örsan Öymen, ölümünün 25'inci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Bodrum'da 1987 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Örsan Öymen'i anma törenine ağabeyi gazeteci Altan Öymen, kızı Yasemin Öymen, oğlu Örsan Kunter Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, gazeteci Nail Güreli ve Öymen'in gazeteci arkadaşları katıldı.

Anma sırasında bir konuşma yapan Orhan Erinç, "Örsan Öymen sadece gazetecilikte değil radyo ve televizyonlarda da çok önemli katkılarda bulundu. Özellikle TRT'nin kurumlaşması konusunda yönetici olarak sorumluluk üslenmiştir. Örsan Öymen ihtilalleri mizah seçeneğiyle anlatan bir yazar olarak da basın ve edebiyat tarihinde yerini almış bir meslektaşımızdır. Onu, sağlık kurumlarının eksikliği nedeniyle kalp krizi geçirdiği Bodrum'da kaybettik. Öymen'in ölümü, Bodrum ve yöresinde sağlık kurumlarının oluşturulmasının öncülüğünü yapmış oldu. Bu trajikomik durumu unutmamak gerekir diyorum. Bodrumdaki bir sağlık kurumuna Örsan Öymen'in adının verilmesinin bir hak severlik olacağını düşünüyorum. Onun aramızdan ayrılması fiilen aramızdan ayrıldığı anlamına gelmiyor. Bizler meslektaşları ve onun yanında yetişmiş gazeteciler onun yolunda yürümeye devam ediyorlar" dedi.

ANILMASI BİZE TESSELİ VERİYOR

Her yıl kardeşinin anıldığını belirten Altan Öymen, "Milliyet Gazetesi tarafından onun adına ödül veriyor. Bu onun arkadaşlarının katkısıyla ortaya çıktı. Onu anmaya devam ediyoruz. Bizim için, ağabeyi olarak ben, eşi ve çocukları açısından onun anılması bize teselli veriyor. Çok önemli bir gazeteciydi. Bugün yazılarına, kitaplarına bakıldığında hakikaten Türk basınına büyük katkıları olduğu daha da iyi anlaşılıyor" diye konuştu. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Örsan Öymen Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement