Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'un Münbit Topraklarını Suya Kavuşturmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'un Münbit Topraklarını Suya Kavuşturmaya Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum\'un Münbit Topraklarını Suya Kavuşturmaya Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum’da inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor.

06.09.2017 11:41

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'da inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda tesis edilen Pazaryolu Sulaması ile 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Projede Fiziki Gerçekleşme Oranı Yüzde 53'e ulaştı

Pazaryolu Sulamasının su kaynağı olan Pazaryolu Barajı, Erzurum Pazaryolu İlçesi'nin 1 km güneyinde Değirmendere üzerinde yer alıyor. Ön yüzü kaya kaplı dolgu tipindeki baraj temelden 70.50 metre yüksekliğinde inşa edildi. Depolama hacmi 3 milyon 331 bin metreküp olan barajdan alınacak su ile Pazaryolu İlçesi ve ilçeye bağlı mahallelerde 6 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Yüzde 53 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Pazaryolu Sulaması Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Milli Ekonomiye Yılda 3 Milyon 267 Bin TL Katkı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum'da sulama konusunda çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:

"Pazaryolu Barajı'nı 2016'de hizmete açmıştık. Şimdide 6 milyon 216 bin TL yatırım bedeline sahip sulama projesini tamamlama aşamasındayız. Pazaryolu Barajı'ndan alınacak su ile bölgedeki zirai araziler modern sulama sistemine kavuşacak. Projeyle milli ekonomiye yılda 3 milyon 267 bin TL katkı ve 163 kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum'un Münbit Topraklarını Suya Kavuşturmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement