Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Ardahan'da incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına karşı teyakkuzda olduklarını söyledi.

12.07.2012 17:34

Ardahan'da incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına karşı teyakkuzda olduklarını söyledi.

Eroğlu, kara yolu ile Kars'tan geldiği Ardahan'da ilk olarak Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret etti. Eroğlu, beşinci kez geldiğini belirttiği Ardahan'ı sevdiğini ve hükümetleri döneminde şehre çok ciddi yatırımların yapıldığını ifade etti.

Türkiye'de orman yangınlarına karşı teyakkuz halinde olduklarını belirten Eroğlu, şu ana kadar alınan önlemlerin sonuç verdiğini ifade ederek, "Türkiye'de orman yangınları konusunda teyakkuz halindeyiz. Meteoroloji bize bağlı. Kritik yangınlara karşı hassas bir durum olunca oraya hemen seyyar ekiplerimiz gidiyor. Ayrıca bizim 700'den fazla gözetleme kulemiz var. 150'ye yakın takip sistemimiz var. 49 kara söndürme uçak ve helikopterimiz var. Ayrıca 5 bine yakın ekibimiz var arazide iş makineleri ile birlikte. 11 bin 500 kadar da mücadele işçimiz var. Şimdiye kadar başarılı bir şekilde takip ettik. Ama yangının şakası yok biliyorsunuz. Biz gerekli tedbirleri aldık. Şu ana kadar da çok başarılıyız. Akdeniz ülkelerinde yangınla mücadele konusunda en başarılı ülkeyiz" diye konuştu.

Hükümetin sınır boylarındaki illeri çok önemsediğini belirten Eroğlu, daha önceleri bu bölgelere bakanların gelmediğini söyleyerek, "Bizim dönemimizde 19 kez bakan geldi. Her gelişimizde elimiz dolu olarak geliyoruz. Bugün bunu koordinasyon toplantısında değerlendireceğiz. Buraya yapacağımız yatırımları ele alacağız. Ardahan yıldızı parlak bir il. Nüfus başına en fazla yatırımın yapıldığı il Ardahan. Ardahan'a ne yapılsa azdır" dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'de arazilerdeki tapulaştırma çalışmalarını 2-3 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement