Ömür Boyu Hapis Cezasıyla Aranan Cinayet Sanığı, Baş Sağlığı Dilemek İsterken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ömür Boyu Hapis Cezasıyla Aranan Cinayet Sanığı, Baş Sağlığı Dilemek İsterken Yakalandı

Ömür Boyu Hapis Cezasıyla Aranan Cinayet Sanığı, Baş Sağlığı Dilemek İsterken Yakalandı

Konya'da 3 ayrı cinayetten ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına mahkum, 1 yıldır aranan 'Altındiş' lakaplı 50 yaşındaki Derviş Tangüç, 20 gün önce silahlı saldırıda hayatını kaybeden yeğeni Rüstem Sucu için baş sağlığı dilemek üzere geldiği Konya'da polis tarafından yalandı.

19.03.2016 12:03

Konya'da 3 ayrı cinayetten ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına mahkum, 1 yıldır aranan 'Altındiş' lakaplı 50 yaşındaki Derviş Tangüç, 20 gün önce silahlı saldırıda hayatını kaybeden yeğeni Rüstem Sucu için baş sağlığı dilemek üzere geldiği Konya'da polis tarafından yalandı. Sahte kimlik kullandığı tespit edilen Derviş Tangüç, cezaevine gönderildi.

Konya'da 2003 yılının Aralık ayında 'Pehlivan Dayı' lakaplı 65 yaşındaki Mustafa Durna, 2004 yılı Mart ayında Hüsamettin Bedercan ve Antalya'nın Akseki İlçesinde de Suat Şaran, uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü. Polis, yaptığı çalışmalarda cinayetin bir şebeke tarafından işlendiğini saptadı. Ardından da o dönemlerde Konya ve İzmir'de eş zamanlı düzenlediği operasyonda şebeke lideri F.F., yardımcısı 'Altındiş' lakaplı Derviş Tangüç ile 14 kişiyi yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüphelilerden bazıları, 'Adam öldürme, gaspa teşebbüs, uyuşturucu satışı, sahte kimlik düzenlemek' gibi suçlardan yargılandıkları Adana Özel Yetkili Mahkemesi'nden ömür boyu hapis cezasın açarptırıldı. Ancak yerel mahkemenin kararı Yargıtay tarafından onanmadığı için, aralarında Derviş Tangüç ve F.F.'nin de bulunduğu şüpheliler, geçtiğimiz yıllarda uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye oldu.

ÖZEL EKİP KURULDU

Şüphelilerden bazılarının hakkında geçen yıl Yargıtay tarafından ömür boyu hapis cezası kararı onandı. Bunun üzerine cezası onanan şüpheliler hakkında yakalama kararı çıktı. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amirliği, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Kurulan özel ekip, 3 ayrı cinayetten hakkında ömür boyu hapis cezası verilen ve Yargıtay'ın cezasını onamasının ardından 1 yıl önce yakalama kararı çıkartılan 'Altındiş' lakaplı Derviş Tangüç'ün, Antalya'da olduğunu belirledi. Tangüç'ün, polis tarafından takip edilmemek için de farklı telefonlar kullandığını, sürekli araç değiştirdiğini ve araçla gideceği yol güzergahında da polis ekiplerinin bulunup bulunmadığı belirlemek için öncü ekip çıkardığını tespit etti.

KULLANDIĞI ARAÇ TEDES'TE BELİRLENDİ

Polis, Derviş Tangüç'ün kullandığı araçlardan birini geçen perşembe günü Konya'daki TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) kameralarında görülmesi üzerine operasyon başlattı. Polis tarafından takip edildiğini anlayan zanlı kullandığı otomobille kaçarken, Konya'nın Seydişehir ilçesi girişinde trafik ekipleri tarafından durduruldu. Üzerinden sahte kimlik çıkan Tangüç, İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından teslim alınarak Konya'ya getirildi.

BAŞ SAĞLIĞI İÇİN GELMİŞ

Hakkında kesinleşmiş 3 ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası bulunan Tangüç'ün, 20 gün önce gittiği bir bar önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden yeğeni 35 yaşındaki Rüstem Sucu için baş sağlığı dilemek üzere Konya'ya geldiği öğrenildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliye çıkarılan Tangüç, yapılan işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Şebeke lideri F.F.'nin ise halen arandığı öğrenildi. Hakkında ömür boyu hapis cezası Yargıtay tarafından onan diğer zanlılardan 'Kürt İzzet' lakaplı 54 yaşındaki İzzet Yıldırım ise geçen 23 Ocak günü polisin düzenlediği Konya'da yakalanıp, cezaevine kondu.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ömür Boyu Hapis Cezasıyla Aranan Cinayet Sanığı, Baş Sağlığı Dilemek İsterken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement