Ölümle Sonuçlanan Trafik Kazası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Ölümle Sonuçlanan Trafik Kazası Barışla Sonuçlandı

Ölümle Sonuçlanan Trafik Kazası Barışla Sonuçlandı

Akçakale ilçesinde, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından iki aşiret arasında başlayan husumet, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın girişimleriyle barışla sonuçlandı.

12.06.2015 11:04

Akçakale ilçesinde, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından iki aşiret arasında başlayan husumet, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın girişimleriyle barışla sonuçlandı.

Akçakale'de, ölümle sonuçlanan bir trafik kazasının ardından iki aşiret arasında husumet başladı. Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, iki ailenin ileri gelenleri ile görüşerek yaşanan olayın bir kaza olduğunu, iki tarafında aklı selim bir şekilde davranmasını istedi. Yaklaşık bir ay devam eden görüşmeler sonucu iki aile barışı kabul etti.

Şanlıurfa Büyükşehir belediye meclis üyesi Halef Kete, yaptığı konuşmada, "Akçakale belediye başkanımızın girişimleriyle Meşhurgil ve Hubeti aşiretleri arasında yaşanan üzücü kazada barış sağlandı. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da, ilçenin tanınmış ailelerinden Ok ve Meşhurgil aileleri arasında yaşanan kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek "Yaklaşık bir aydır iki ailenin ileri gelenleri ile yaptığımız görüşmede iki taraf bizleri kırmayıp yaşanan üzücü kazayı barışla sonuçlandırdık. Bizi kırmayıp barışı seçen iki aileye teşekkür ederiz. En kötü barış en iyi savaştan iyidir" ifadelerini kullandı.

Güneren mahallesi taziye evinde düzenlenen barış etkinliği, okunan duanın ardından misafirler onuruna verilen yemekle sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ölümle Sonuçlanan Trafik Kazası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement