OKÜ ENERMER İlk Faaliyetini Gerçekleştiriyor - Son Dakika
Güncel

OKÜ ENERMER İlk Faaliyetini Gerçekleştiriyor

OKÜ ENERMER İlk Faaliyetini Gerçekleştiriyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sanayi Etüt Proje Eğitimi OKÜMERLAB'ta düzenlenen eğitim programı ile başladı.

22.10.2013 18:16

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlere başlıyor. OKÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan ENERMER'in kuruluşu ve Sanayi Etüt Proje Eğitimiyle ilgili bilgiler aktardı. Hürdoğan, "OKÜ ENERMER bölgede farklı ölçümleri ve etütleri gerçekleştirmek için kuruldu. ENERMER bölgede bu faaliyeti gerçekleştiren ilk ve tek kurum olmanın gururunu yaşıyor" dedi. Yrd. Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, özellikle Gaziantep bölgesinden gelen mühendislerin katılımıyla başlayan ilk eğitimin 15 gün ve toplamda 127 saat süreceğini ve 08 Kasım 2013 günü tamamlanacağını belirtti.

Sanayi Etüt-Proje Eğitimi öncesinde bir açıklama yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da ''Enerji günümüzün en önemli problemlerinden birisi, sadece ekonomiye yön vermekle kalmıyor ülkeler arasındaki ilişkileri de derinden etkiliyor. Biz de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak belirli bir alanda uzmanlaşmayı, söz sahibi olmayı kendimize hedef olarak belirledik. Bu alanda 'enerji' alanıydı. Bu konuda da ciddi yatırımlar gerçekleştirerek konuyla ilgili olarak laboratuvarlar oluşturduk. Daha sonra da enerji konusunda eğitimler vermek üzere bir program hazırladık. Şu anda hem laboratuvarı (uygulamayı) hem de teoriyi veren Türkiye'deki tek Üniversite haline geldik. Bunun hem Üniversitemiz açısında gurur vesilesi aynı zamanda da bölgemiz açısından da ciddi bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Osmaniye G.Antep, K. Maraş, Adana, Mersin, Hatay gibi sanayisi gelişen belirli alanlarda da gelişmiş olan illere komşu. Bu illere de hizmet vermeyi önemli bir parametre olarak görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu tür eğitimleri devam ettireceğiz. Gerek bölgemize gerekse de ülkemize hizmet vermeye devam edeceğiz ''dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OKÜ ENERMER İlk Faaliyetini Gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement