Okü'de Rektörlük Devir Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Okü'de Rektörlük Devir Teslim Töreni Yapıldı

Okü\'de Rektörlük Devir Teslim Töreni Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) rektörlük devir teslim töreni yapıldı.

24.01.2017 17:55

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) rektörlük devir teslim töreni yapıldı.

OKÜ Amfisinde düzenlenen törende, OKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, görevi Prof. Dr. Murat Türk'e devretti.

Osmaniye Valisi Kerem Al, törende yaptığı konuşmada, devir teslim törenine katılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

OKÜ'nün önemli konuma geldiğini dile getiren Al, şöyle devam etti:

"Bu üniversiteye ilk geldiğimde böyle bir kampüste öğrencilik yapamadığıma hayıflanıyordum. Üniversitemiz akademik ve bilimsel anlamda da önemli bir konuma geldi. Görevi devralan Murat hocamıza da başarılar diliyorum ve aldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağına dair inancım tamdır. Bize düşen hep birlikte bu önemli ilim öğrenmenin değerini daha yukarılara taşımak. Bu duygularla yeni atanan rektörümüze görevinin hayırlı olmasını diliyorum."

Osmaniyeli olmaktan şeref ve gurur duyduğunu belirten AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da "Hükümetimizin yüksek öğretime ve eğitime verdiği önemin gereği olarak 81 ilimizde üniversite açılması yönünde karar aldı. Çünkü ülkelerin kalkınması eğitimli insanlarla olacağını biliyorduk. Bütçeden en önemli payı eğitime ayırdık. 2002 yılına kadar 76 olan üniversite sayısını şu anda vakıf ve devlet olmak üzere 183'e ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, üniversitenin gelişiminde emeği geçen Orhan Büyükalaca'ya teşekkür ederek, Rektör Türk'e başarı diledi.

Rektörlük görevini devreden Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise üniversitenin kuruluş aşamasından bu yana 8 yıldır rektörlük görevini yürüttüğünü belirtti.

OKÜ'nün örnek bir üniversite olması için çaba harcadığını ifade eden Büyükalaca, şunları kaydetti:

"Temelinden kurduğumuz üniversitemizin bugün bulunduğu nokta beni ve benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarım için ilelebet sürecek bir gurur vesilesidir. Osmaniye'ye geldiğimiz günden bugüne hem şehrimizde hem de yerleşkemizdeki ailemizle OKÜ'yü örnek bir üniversite noktasına taşımak için emek harcadık. Bugün Korkut Ata Üniversitesi 14 bin civarındaki öğrencisi, akademik personeli, akademik altyapısı, fiziki donanımı ile iddialı bir konumdadır."

Prof. Dr. Türk de rektörlük görevini kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Üniversitede yapılanma döneminin tamamlandığını gelişme aşamasına geçildiğini dile getiren Türk, şöyle konuştu:

"Çevresiyle, yeşilliğiyle, alt ve üst yapısı ile Osmaniye'ye yakışır bir üniversite oluşturmak amacındayız. Kurulduğu günden bu yana geçen 10 yıllık gibi bir sürede 6 fakültesi, 2 enstitüsü, 3 yüksek okulu, 5

meslek yüksek okulu ve eğitim ve araştırma merkezleri ile belirlenen hedeflere emin adımlarla devam etmektedir. Bundan sonra ki vizyonumuz, akademisyen ve çalışanlarımızın ortak geliştireceği projelerle üniversitemizi daha fazla dışarı açmak ve özellikle akademik ve uluslararası anlamda üniversitemizin itibarını artırmak olacaktır."

Konuşmaların ardından Büyükalaca, görevi Türk'e devrederek rektörlük cübbesini takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okü'de Rektörlük Devir Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement