Oktay Ekşi: 'Balbay, Özkan, Haberal Ve Hilmioğlu Milletvekili Olmalı' - Son Dakika
Güncel

Oktay Ekşi: 'Balbay, Özkan, Haberal Ve Hilmioğlu Milletvekili Olmalı'

Oktay Ekşi: \'Balbay, Özkan, Haberal Ve Hilmioğlu Milletvekili Olmalı\'

Oktay Ekşi, Ergenekon Davasında Tutuklu Olan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ile Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Meclis'e Girmeleri Gerektiğini Söyledi.

05.02.2011 20:36

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Halkın Gündemi' programına konuk olan Oktay Ekşi, Ergenekon davasında tutuklu olan ve aday olmaları gündeme gelen gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun milletvekili olarak Meclis'e girmeleri gerektiğini söyledi.Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Halkın Gündemi'ne konuk olan Oktay Ekşi, Türkiye'nin geçmiş 200 yıl boyunca iki zihniyetin çatışmasına sahne olduğunu söyledi. Bu zihniyetin bir tarafında çağdaş Türkiye'yi laik temeller üzerinde yaşatmak isteyen düşencenin, diğer tarafında ise Türkiye'yi İslam devleti haline getirmek isteyen düşünce akımlarının bulunduğunu savunan Ekşi, " Mısır'da, Tunus'ta ve genel olarak Ortadoğu ülkelerinde cereyan eden olayların ışığında ifade etmek gerekirse Türkiye bu 200 seneyi her şeye rağmen hiç de boşa geçirmiş değildir" dedi.

"BAŞBAKANI ELEŞTİRMEK CİDDİ BEDELLERE PATLIYOR"

Milli Nizam Partisi'nin kuruluşu ve onu takip eden siyasi partilerin faaliyetleriyle devam eden süreç içinde AK Parti'nin toplumun büyük kesiminde 'Artık bu çatışma bitti' algısına yol açan bir programla ortaya çıktığını belirtti. Ancak gelişmelerin böyle gitmediğini belirten Oktay Ekşi, "Fakat, şimdi biri çıkıp da 'Başbakanı kızdıracak bir şey yazmak meşru bir hak olarak kullanılabilir' diyebilir mi' Var mı efendim' Sayın Başbakan'ın değil kendisini yakınlarının da eleştirilmesinin çok ciddi bedellere patladığı bir Türkiye'de yaşıyoruz" dedi.

'HUKUK FAKÜLTELERİ SESSİZ'

Zaten yarı bağımsız olduğunu söylediği yargının bugün çok ciddi bir saldırı altında kaldığını öne süren Oktay Ekşi, Türkiye'de sayıları 40'ı bulan hukuk fakültelerinin bu süreci sessizce takip etmelerini eleştirdi. Ekşi, "Tam olmayan yargı bağımsızlığı ve onu da tahrip eden çok ağır bir saldırı süreci içinde 40 kadar hukuk fakültesinin hiç birisinden 'Bu yapılan yanlıştır' diye itiraz sesi duydunuz mu' Mümkün değil" diye konuştu.

'PARLAMENTOYA GİRMELİLER'

Oktay Ekşi, bir soru üzerine gazeteci- yazar Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın milletvekili olması taleplerine destek verdi. Bunlara yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu da etkileyen Oktay Ekşi, bu isimlerin milletvekili olarak seçilip Meclis'e girmeleri gerektiğini söyledi. Ekşi, bu konuda şunları söyledi: "Mustafa Balbay'ın da, Tuncay Özkan'ın da, Mehmet Haberal'ın da, bence şu anda sağlık durumunun hiç iyi olmadığını bildiğim Fatih Hilmioğlu'nun da, o zulme rağmen karşı çıkarak milletvekili olmaları, parlamentoya girmeleri gönlümün en fazla arzu ettiği şeydir. Türkiye'de hukuk egemen değil. Hukuk adına işlenen bir çok cinayet var. Bu açık gerçeği görerek onları demir parmaklıklar arkasında bırakmaya hiçbir demokrasi aşığının gönlünün müsaade etmemesi lazımdır."

SORULARI YANITLADI

Oktay Ekşi'nin konuşması sırasında Türkiye'de ekonominin iyi gittiği yönündeki tespiti tartışmaya neden oldu. Tepki gösterenlerden bir kişi, "Artan işsizlik oranı, sahte enflasyon tespitlerini mi kıstas alarak bu belirlemeleri yapıyorsunuz'" diye sorunca Oktay Ekşi, ekonomiyi çok iyi bilmediğini belirterek tespitlerini Türkiye'de konunun uzmanı ekonomi yazarlarına dayandırdığını söyledi. CHP'ye üye olmadan önce Hürriyet Gazetesi başyazarlığı görevini büyük onur ve huzur içinde gerçekleştirdiğini belirten Oktay Ekşi, "Özgürce yazma ortamı içindeydik. O özgürlüğün gereği olarak gereken bedeli ödedim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oktay Ekşi: 'Balbay, Özkan, Haberal Ve Hilmioğlu Milletvekili Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement