OGM'nin ev sahipliğinde orman yangınlarına ilişkin çalıştay düzenlendi - Son Dakika
Güncel

OGM'nin ev sahipliğinde orman yangınlarına ilişkin çalıştay düzenlendi

OGM\'nin ev sahipliğinde orman yangınlarına ilişkin çalıştay düzenlendi

ORMAN Genel Müdürlüğü'nün (OGM) ev sahipliğinde 'Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Kontrol Edilmesi İçin Yenilikçi Çözümler ve Eylemlerin Geliştirilmesi' konulu çalıştay düzenlendi.

28.10.2022 11:39  Güncelleme: 11:45
ORMAN Genel Müdürlüğü'nün (OGM) ev sahipliğinde 'Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Kontrol Edilmesi İçin Yenilikçi Çözümler ve Eylemlerin Geliştirilmesi' konulu çalıştay düzenlendi.

Akdeniz Orman Sorunları 'SilvaMed' ve 2023 yılı itibariyle dönem başkan yardımcılığını üstlenecek olduğu 'Forest Europe' ile ortak olarak düzenlediği 'orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol edilmesi için yenilikçi çözümler ve eylemlerin geliştirilmesi, benimsenmesi ve aktarılması' konulu çalıştay OGM'nin ev sahipliğinde Akdeniz Bölgesi ve Avrupa Genelindeki ülkelerinin temsilcileri ile farklı ülkelerden uzmanların ve akademisyenlerin katılımı ile Antalya'da gerçekleşti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Çalıştayda, tüm dünyada olduğu gibi Akdeniz ülkelerindeki iklim değişikliğinin başlıca, ormansızlaşma, ekosistem tahribatı, orman yangınları ve zararlıları gibi konularla mücadelenin her geçen yıl daha da zorlaştırdığı konusu ele alındı. İklim değişikliğinin en şiddetli etkilerinden biri olan orman yangınları ve mücadelesinde tecrübe edilen ve iklim değişikliğinin etkisiyle orman yangınlarının şiddetinin giderek arttığı ve bu etkinin daha da artacağı konusundaki çözüm önerileri görüşüldü. Antalya Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi'nin ve daha önce yanan ve rehabilitasyon çalışmaları sonrasında yeniden ormanlaştırılan alanların arazi incelemesiyle devam eden çalıştayın katılımcı ülkelerin, temsilcilerin ve akademisyenlerin tecrübelerinin paylaşılması, güçlü uluslararası ve bölgesel iş birlikleri ve ortaklıkların kurulması, yeni teknolojiler ve yeni yaklaşımların gelişimine önem ve öncelik verilmesi gereken en kritik konular olduğu belirtilerek çalıştay sona erdi.


- Ankara
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel OGM'nin ev sahipliğinde orman yangınlarına ilişkin çalıştay düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement