Odtü, Antalya'dan Öğrenci Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Odtü, Antalya'dan Öğrenci Bekliyor

Odtü, Antalya\'dan Öğrenci Bekliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, ODTÜ'nün eğitimin yanında sosyal bir merkez olduğunu belirterek, "Ankara, Mersin ve Kuzey Kıbrıs'taki kampüslerimizde okuyan öğrencilerin 3'te 1'i daha mezun olmadan iş buluyor.

01.03.2016 13:50

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, ODTÜ'nün eğitimin yanında sosyal bir merkez olduğunu belirterek, "Ankara, Mersin ve Kuzey Kıbrıs'taki kampüslerimizde okuyan öğrencilerin 3'te 1'i daha mezun olmadan iş buluyor. Türkiye'de yüzde 14 oranıyla en fazla CEO çıkaran üniversiteyiz. Antalya'dan da üniversitemize öğrenciler bekliyoruz" dedi.

ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nin ev sahipliğinde Rixos Downtown Otel'de gerçekleşen toplantıya ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yıldırım ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek katıldı.

1956 yılında Ankara'da kurulan ODTÜ'nün dünyanın önde gelen üniversiteleri sıralamasında üst sıralarda yer aldığını belirten Prof. Dr. Sürücü, "Ciddi anlamda eğitim kalitesi yüksek, önemli ölçüde araştırmalar yapılan, tüm kurumların toplam aldığı AB fonlarının yüzde 10'unu alan bir üniversiteyiz" dedi.

ODTÜ kampüsünün eğitimin yanında çok ciddi bir sosyal hareketliliğe ev sahipliği yaptığını belirten Prof. Dr. Sürücü, 100'den fazla öğrenci topluluğu olan, ciddi sosyal kazanımların söz konusu olduğu kampüsün mezunların başarısına katkı sağladığını söyledi. 8 bin öğrenci kapasiteli yurtları sayesinde öğrencilerin yer sorunu yaşamasını büyük ölçüde engellediklerini dile getiren Prof. Dr. Sürücü, Türkiye'ye ilk teknokent kavramını getiren ODTÜ'nün 300'den fazla firmanın katılımıyla sürdürdüğü ar-ge faaliyetleri sayesinde başarılı öğrencileri Silikon Vadisi'ne götürdüklerini anlattı.

EN FAZLA CEO ÇIKARTAN ÜNİVERSİTE

Türkiye'de yüzde 14 oranla en fazla CEO çıkartan üniversite olduklarını söyleyen Prof. Dr. Barış Sürücü, "Geçen yıl öğrencilerimize verilen burs miktarı 17 milyon TL'yi geçti. Yurt dışında birçok üniversiteyle lisans anlaşmamız var. Öğrenim sürelerinin bir bölümünü ODTÜ'de bir bölümünü yurt dışında geçirebilme imkanı bulan öğrencilerin 3'te 1'i daha mezun olmadan iş bulmuş oluyor. Mezun olduktan 1 yıl sonra ise tamamı iş buluyor. Antalya'nın iklim koşulları Kıbrıs'a çok yakın, o nedenle Antalyalı öğrencilerin yabancılık çekeceklerini düşünmüyoruz. Antalya'dan daha fazla öğrenci beklentimiz var. Öğrencileri ODTÜ'ye yönlendirirken orada sizi ciddi bir eğitim bekliyor bu motivasyonunuz var mı? sorusunu soruyoruz. Mezun olduğunuz zaman başarılı bir gelecek için çalışma ve azme sahipseniz ODTÜ'ye gelin" diye konuştu.

ODTÜ'nün Kuzey Kıbrıs'taki eğitim standardı, kullanılan materyalleri ve değerlendirme ölçütlerinin Ankara'daki kampüsle aynı olduğunu belirten ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektör Yardımcısı Ali Yıldırım, "Yurt dışında açılmış ilk Türk üniversitesi kampüsü. 1700 öğrencimiz mevcut. 15 öğrenciye bir öğretim elemanı düşüyor. Tek farkımız Kıbrıs'taki kampüste ücret alıyoruz. Ancak öğrencilerimizin yüzde 80'i farklı oranlarda bursa sahip. Tüm değerlendirme standartlarında birliktelik sağladık. Sonuçta tek bir diploma veriyoruz. Mezunların kalitesi de iki üniversite eğitiminde bir farkın olmadığını kanıtlıyor. Uluslararası öğrenci oranında yüzde 17'ye ulaştık. 450 civarında yabancı öğrenci mevcut. Öğretim elemanlarının yüzde 20'si de yabancı hocalardan oluşuyor. Geleceğin dünyasında farklı kültürlerle iletişim kurabilmek çok ciddi anlamda avantaj sağlıyor. Antalyalı öğrencilerimizi kampüsümüze bekliyoruz" diye konuştu.

ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ise amaçlarının ülkenin gelişme yolunda daha iyi bir eğitim kalitesine sahip olmasını istediklerini söyledi. ODTÜ'yü kazanan öğrencilerin yüzde 30'unun ilk 5 bin sıralamasında yer aldığını hatırlatan Yıldırım, "ODTÜ'yü kazanan Antalyalı öğrencilerin yanında oluyoruz. Sadece bursla kalmayıp kalacak yer gibi ihtiyaçlarında yardıma koşuyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Odtü, Antalya'dan Öğrenci Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement