Öcalan'ı Getiren Komutanla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ı Getiren Komutanla Buluştu

Öcalan\'ı Getiren Komutanla Buluştu

Küskün Ülkücüleri Partiye Çağıran Bahçeli Öcalan'ı Kenya'dan Getiren Komutanla Görüştü.

05.11.2010 20:56  Güncelleme: 21:00

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yeni yapılanmanın sesleri yükseliyor. Referandum sürecinde tabanda bölünme iddialarıyla karşı karşı kalan MHP, 2011 Haziran'da yapılacak genel seçimler için kolları sıvadı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, liderlik mücadelesi gibi nedenlerle partiden kopmak zorunda kalan Ülkücü hareketin önde gelen isimlerine mektup yazarak "eve dön" çağrısı yaptı.

Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimleri partiye çağıran Bahçeli, eski AKP'li Murat Başesgioğlu ve Öcalan'ı Kenya'dan getiren komutanla da görüştü.

Bahçeli'nin partiye çağırdığı isimler arasında Koray Aydın ve Prof. Dr. Ümit Özdağ var.

Bir dönem Bahçeli'ye karşı liderlik mücadelesine giren Koray Aydın, gelişmeleri "Sayın Genel Başkan pazartesi günü telefonla arayarak beni davet etti. Ben de davetine icabet ederek kendisiyle görüştüm, bu düşüncelerini aktardı. Ve AKP'ye karşı yeni bir iktidar alternatifinin oluşturma zorunluluğunu bahsetti" sözleriyle değerlendirdi.

Bahçeli'nin gerek mektup yazdığı gerek bizzat görüştüğü isimler arasında Sadi Somuncuoğlu, referandumdan hemen önce AK Parti'den istifa eden Murat Başesgioğlu ve Öcalan'ı Öcalan'ı Kenya'dan getiren komutan olarak tanınan emekli Korgeneral Engin Alan, 1997'de Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından yapılan kurultayda "Yaşasın hainler için illegalite" diye bağıran dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Ülkücü kökenli eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve CHP'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici bulunuyor.

Engin Alan'ın MHP'ye katılacağı tahmin ediliyor. Karamahmutoğlu ise 13 yıl sonra partiye dönebilir.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Öcalan'ı Getiren Komutanla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement