Obama'nın Afganistan'dan "Tam Çekilme" Planı Talimatı - Son Dakika
Güncel

Obama'nın Afganistan'dan "Tam Çekilme" Planı Talimatı

Obama\'nın Afganistan\'dan "Tam Çekilme" Planı Talimatı

ABD Savunma Bakanı Hagel: "Bu ihtiyatlı bir adım"

25.02.2014 21:06

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD'nin 2014 yılında Afganistan'a herhangi askerini bırakmaması halinde ülkeden geri çekilmenin sorunsuz olması için ek olasılık planları hazırlayacaklarını belirterek, bunun "ihtiyatlı bir adım" olduğunu bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama, Savunma Bakanlığı'na, ABD'nin 2014'ten sonra Afganistan'da hiçbir asker bulundurmaması halinde yıl sonuna kadar düzenli geri çekilmeyi başarıyla gerçekleştirecek uygun planlara sahip olunması talimatını vermişti.

Hagel de yaptığı yazılı açıklamada, Obama'nın talimatları doğrultusunda ve kendisinin de güçlü desteğiyle, Savunma Bakanlığı'nın, yıl sonunda ABD güçlerinin Afganistan'dan düzenli geri çekilmesinin başarıyla tamamlanması noktasında uygun planların mevcut olduğundan emin olmak için ek olasılık planlarıyla hareket edeceğini bildirdi.

Hagel, "Afganistan Cumhurbaşkanı (Hamid) Karzai'nin, bakanlığımız personeline 2014'ten sonra kritik önemde korumalar ve yetkiler veren İkili Güvenlik Anlaşması'nı imzalayacak gibi görünmemesi dikkate alındığında, bu ihtiyatlı bir adım" ifadesini kullandı.

Hagel, Afganistan'daki ABD birlikleri, personel ve ekipmanları bölgeden çıkarırken, bu süre boyunca da Savunma Bakanlığı olarak, Afgan güçlerine eğitim, rehberlik ve yardımcı olmaya odaklanan NATO öncülüğündeki misyona ABD'nin katılımını planlamaya devam edeceklerini belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama'nın Afganistan'dan 'Tam Çekilme' Planı Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement