"O Yenge Değil Bir Şeytan" - Son Dakika
Güncel

"O Yenge Değil Bir Şeytan"

"O Yenge Değil Bir Şeytan"

İki yaşındaki Muhammet'i boğduktan sonra parçalara bölerek sobada yaktığı iddiasıyla Aliye Yenge tutuklandı.

16.06.2012 20:26  Güncelleme: 00:16

İki yaşındaki oğlu Muhammet'i boğduktan sonra parçalara bölerek sobada yaktığı iddiasıyla tutuklanan Aliye Taşdemir'in son zamanlarda eve kapandığını belirten Emrah Taşdemir, "Aliye yenge, biz sokak sokak ararken o evden dışarı çıkmadı. Yavrumu canlı canlı yaktı. O yenge değil, bir şeytan. Başkasının ciğeri yansın istemiyorum" dedi.

Patnos ilçesinin Sütlüpınar Mahallesinde yaşayan Nuriye (26) - Emrah Taşdemir'in (27) iki çocuğundan en küçüğü olan Muhammet, 28 Mayıs günü öğle saatlerinde gizemli bir şekilde kayboldu. Muhammet'i bulmak için yakınları ve ilçe halkı seferber oldu. Patnos Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Emrah Taşmedir, "Bahçede oynarken oğlumun pantolonu kirlenmiş. Annesi üzerini değiştirmek için eve girmiş, dışarı çıktığında Muhammet'i görememiş. Muhammet, sanki yer yarıldı, içine girdi" demişti

Muhammet'in kaybolduğu gün Patnos Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine polis Sütlüpınar Mallesinde Emrah Taşdemir'in ağabeyisi Şakir Taşdemir'in ağır kokular çıkan bahçesindeki sobada inceleme yaptı. Yanan çocuk kemikleri ve elde edilen bulgular Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kemiklerin kaybolan Muhammet Taşdemir'e ait olduğu belirlendi ve bunun üzerine Şakir Taşdemir'in nikahlı eşi Aliye Taşpınar yakalanarak Adliyeye çıkarıldı. Mahkeme Aliye Taşpınar'ı tutukladı ve Erciş Cezaevine gönderdi.

"CİĞERİMİZ YANDI"

'Bulunur' umuduyla Patnos'un tüm sokaklarını eşi Nuriye ile gezdiklerini anlatan Emrah Taşdemir, yengesinin katil zanlısı olarak yakalanması üzerine şok yaşadığını bildirdi. Şimdi 6 yaşındaki tek oğlu Ahmet'i gözlerinin önünden ayırmadıklarını anlatan Emrah Taşdemir, "Patnos'un altını üstüne getirdik. Evleri, sokakları, her tarafı aradık. Aliye yengem arama yaptığımız 19 gün içinde evden bahçeye bile çıkmadı. Onun katil zanlısı olacağı hiç aklımıza gelmedi. Yavrumu canlı canlı yaktı. O yenge değil bir şeytan. Hapisten çıkarsa ben kendimi öldürürüm. Çünkü bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğeri yansın istemiyorum" diye konuştu.

"20 GÜN BİZE ROL YAPTI"

Cinayet zanlısı olarak tutuklanan Aliye Taşdemir'le (35) görücü usulü ile 3 Kasım 1993'te evlendiğini ve 19 yıldan beri yaşadığını ifade eden kocası Şakir Taşdemir (36), "Aliye benim resmi nikahlı eşimdi. 20 gün bize rol yaptı. Hiç şüphelenmedik. Nasıl böyle bir şey yapar? Biraderimle aynı şirkette çalışıyoruz. Dört erkek kardeşin evleri bir arada. Ortak bahçemiz var, soba oradaydı. Savcı beyle de görüştüm. Gereğinin yapılmasını istiyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Evlendikten 2 yıl sonra sezeryanla doğum yaptı ama çocuk yaşamadı. Sonra çocuğumuz olmadığı için Erzurum ve büyük şehirlere giderek doktorlara baktırdım. Çocuğumuz olmayınca, 6 yıl önce beni oyuna getirdi ve evlendirdi. 72 kuzu borçlandım ve 5 bin lira başlık parası ödedim. Evlilik 1-2 sene sürdü. Kızım Zeynep dünyaya geldikten 6 ay sonra ayrıldık. Zeynep'e 5 yıldan bu yana eşim Aliye bakıyordu. Çocukları da çok seviyordu. Muhammet'e niçin ve nasıl yaptı hala anlamış değilim. Ben hala şoktayım."

GÖRÜNTÜGEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Semih YARDIMCI/ PATNOS (AĞRI), (DHA)

=================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'O Yenge Değil Bir Şeytan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement