Antalya'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir binanın önüne süs olarak konan Roma Dönemi'ne ait 2 bin yıllık granit sütunlar, müzeye taşındı.

04.07.2017 12:31  Güncelleme: 14:57

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir binanın önüne taşınan 2 bin yaşında ve Roma Dönemi'ne ait olduğu ortaya çıkan 2 sütun, müzeye taşındı.

MÜZEDEN ALINIP, BİNA ÖNÜNE KONMUŞTU

1994 yılında su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir tarafından Antalya Müzesinden alınan izinle, Roma Dönemi'ne ait granit sütunlar Kaleiçi'nden taşındığı Şirinyalı Mahallesi'ndeki yeni binanın önüne götürülmüştü.

Antalya'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede

ŞİKAYET ÜZERİNE MÜZEYE GERİ KONDU

Emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya'nın sokakta gezerken tesadüfen gördüğü sütunları ilgili kurumlara şikayet etmesinin ardından gündeme gelen olay sonrası Antalya Müze Müdürlüğü ekipleri, sütunları taşıdı. Sütunlar, Antalya Müzesi'ne götürüldü.

Antalya'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede

NE OLMUŞTU?

Olay, sütunları fark edip sosyal medya hesabında "2000 yıllık sütunları yürütüp süs eşyası yapmışlar. Bu kadarına pes" yazan emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya'ya (66) açılan hakaret ve ceza davası ile ortaya çıkmıştı. Kaya apartmanın önündeki sütunları tesadüfen nasıl gördüğünü şöyle anlatmıştı:

"Gidip eserleri inceledim. Ve hemen fotoğraflarını çektim. Araştırmam sonucu sütunların Kaleiçi'nden buraya taşındığını, üç katlı evin girişine de 'Sütunlu Konak' yazıldığını gördüm. Hatta belediyeden bu sütunların mimarı proje içinde yer almadığına dair resmi yazı aldım."

Antalya\'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Apartman Süsü Olan Tarihi Roma Sütunları Artık Müzede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement