Numan Kurtulmuş, Başkan Büyükaslan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş, Başkan Büyükaslan'ı Ziyaret Etti

Numan Kurtulmuş, Başkan Büyükaslan\'ı Ziyaret Etti

AK Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Adıyaman'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan'ı ziyaret ettiler.

08.10.2013 18:08  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da bir dizi inceleme, ziyaret ve AK Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Adıyaman'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Halil Fırat ve çok sayıda partili Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret ettiler.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette, kendisine gösterilen ilgi, alaka ve misafirperverlik karşısında Ankara'ya çok moralli bir şekilde döneceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş;

"Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Gece yapılan güzel bir toplantının ardından bugünde İl Danışma Meclisi toplantımızı geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Adıyaman ili halkının güzel olduğu, karakterinin güzel olduğu ve kişiliğinin sağlam olduğu bir ilimiz. Anadolu'muzun bizim medeniyetimizin değerlerinin çok iyi yoğrulduğu güzel bir karışım haline geldiği, güzel bir harcının olduğu bir ilimiz. Adıyaman'a her gelişimizde çok güzel hatıralarla ayrılıyoruz. Gelirken sevinerek geliyoruz, giderken üzülerek gidiyoruz Adıyaman'dan. İnşallah bu gelişimizde çok güzel hatıralarla döneceğiz.

Ben buradaki bu havanın bu topraklarda devam etmesini, ülkemizin birliğini, dirliğini koruyan bu ruhun sürekli diri olmasını Türkiye'de bu kardeşliğimizi pekiştiren bu anlayışın sürekli var olmasını temenni ediyorum. Türkiye çok zor dönemlerden geldi, zor süreçlerden geçti. İnşallah Türkiye o zor dönemlere geri dönmeyecektir. Türkiye hem demokrasi yönünde daha ileri bir demokrasiye doğru gidecek. Hem insan hakları, kardeşlik, birlikte barış içerisinde yaşama iradesi bakımından daha ileri noktaya doğru gidecek. Hem Türkiye iktisadi kalkınmayı sağlamak bakımından çok daha ileri noktaya doğru gidecektir. O nedenle geldiğimiz şu son durum ile kalmayacağız, yetinmeyeceğiz. Çünkü sürekli bu konumda duramayız bu bisiklete binmek gibi bir şeydir. Biz bu şekilde bisiklete binelim, bu şekliyle kalsın dersek bütün bu kazanımlarımızın hepsi geri gider ve bisikletten aşağı düşeriz. O nedenle pedalı daha iyi çevirmemiz lazım ki Türkiye yakalamış olduğu bu ivmeyi daha ileriye taşıyabilsin. Be bu potansiyelin bu ülkede olduğunu açıkça söylüyorum. Bugünkü Adıyaman ziyaretimizde bir kez daha iyi gördüm, insanlarımızın gözlerindeki o parıltı, şevk, aşk Türkiye'mizin geleceğiyle ilgili ümitlerimizi de artırıyor.

Biz siyasetçilerin de bu kadar iş yoğunluğu içerisinde morale ihtiyacımız var. Ben ve beraberimdeki arkadaşlarımız bu iki günlük Adıyaman ziyaretinden büyük bir moralle Ankara'ya dönmüş olacağız. Her zaman birlikte beraber olacağız, Adıyaman'ın sorunlarını genel olarak Türkiye'nin sorunlarını müzakere edeceğiz, ama işimiz sadece konuşmak değil, bu konuştuklarımızı yapmak için bir dakikamızı bile boş geçirmemektir. Çok çalışmamız lazım. Halka karşı tevazudan asla vazgeçmemiz lazım. Aslolan millettir. Bütün hepimiz milletin gücüyle buralardayız. Güç halkındır biz hakkın rızası için halkımızın taleplerini yerine getirmek için mükellefiz. İnsanların en hayırlısı çok parası olan değil, çok şöhretli olan değil, makamı olan değil, insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır. Bunu unutursak kaybederiz. Bizim siyasetimiz hakkın rızası çerçevesinde insanlara en faydalı olmaktır. Bu vesileyle bizlere gösterilen ilgiden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan;

"Adıyaman halkı sayın genel başkan yardımcımızı çok seviyor, sayın gelen başkan yardımcımız da Adıyaman'ı ve Adıyaman halkını çok seviyor. Böyle güzel bir günde sayın genel başkan yardımcımızı bağrına basan Adıyamanlı hemşehrilerimize ve partili yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Huzurun ve barışın bir gelenek haline geldiği Adıyaman'ımız geçmiş dönemlerde de olduğu gibi yakın tarihimizde de hiçbir şekilde teröre bulaşmamış, teröre prim vermemiştir. Bu topraklarda Alevisiyle, Sunisiyle, Kürdiyle, Türküyle kardeş olan, bir olan, bir can olan bir kente tekrar hoş geldiniz.

Adıyaman İli ülkemizin su kaynakları bakımından en zengin olan illerden birisidir. İlimiz petrolün yanı sıra son yıllarda Mermerle anılmaya başlandı ve ülkemizdeki mermer rezervinin büyük oranı ilimizde bulunmaktadır. Sebze ve meyvenin bir çoğunun yetiştiği bir ilimizdir. Bunların yanı sıra sayın başbakanımızın buyurduğu gibi Adıyaman'ın Mayasının bu kadar sağlam olmasının altında yatan en büyük neden Peygamber Efendimizin yol arkadaşı olan Saffan Bin Muattal Hazretlerinin manevi atmosferlerinin içerisinde bizler büyüdük. Bu manevi atmosfer sayesinde de Mayasını her zaman sağlam tutacaktır. Bu vesileyle sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a ve beraberindeki heyete ilimize ve belediyemize yapmış oldukları ziyaretlerden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a Belediye tarafından yaptırılan yeni Otogar hakkında bilgiler vererek, Adıyaman yöresine özgü bir kilim ile plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş, Başkan Büyükaslan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement