Nükleer Karşıtları Akkuyu Yer Lisansının İptalini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtları Akkuyu Yer Lisansının İptalini İstiyor

Nükleer Karşıtları Akkuyu Yer Lisansının İptalini İstiyor

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi için verilen yer lisansının iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

04.02.2014 14:58

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi için verilen yer lisansının iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Öğle saatlerinde Mersin İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen NKP üyelerine, Mersin Tabip Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Mersin Barosu, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği üyeleri de destek verdi. Burada üyeler adına açıklamalarda bulunan Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nin 1976 yılının sosyal, ekonomik ve teknik koşullarına göre verilen yer lisansı ile yapımına izin verildiğini iddia ederek, "Akkuyu Nükleer Santrali için çalışmaları, 1968 yılından beri yapılan yer seçim çalışmaları, Türkiye'de nükleer santral yeri seçimi kararı için en önemli kriterin deprem riski olduğunu göstermiştir. Akdeniz Bölgesi'nin Akkuyu kesimi o tarihlerde teknik donanım yetersizliği nedeni yeterince bilimsel olarak incelendiğinden deprem riski açısından Türkiye'deki en güvenli bölgelerden birisi diye ilan edilmişti. Fakat o tarihte deprem raporuna imza atan Prof. Dr. Ahmet Ercan bugün Akkuyu bölgesine Türkiye'de depremden en fazla etkilenecek bölgeler arasında olduğu bilimsel gerçeklikle bugün Akkuyu Nükleer Santrali'ne itiraz etmektedir" dedi.

Özellikle Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin kurulacağı bölgede balıkçılığın insanların en önemli geçim kaynağı olduğunu savunan Aslan, "Turizm açısından da bölgede önemli gelişmeler kaydedildi. Ayrıca Akkuyu yer lisansının yeniden onaylanabilmesi için Akkuyu nükleer santralinden en fazla etkilenecek olan Mersin-Adana ve Antalya halkının ve bu bölgelerde bulunan meslek odalarının olumlu görüşlerinin alınması gerekliliği bulunmaktadır. Yapılan anket çalışmalarıyla Mersin, Adana ve Antalya halkının nükleer santrallere karşı olduğu bilinmektedir. Akkuyu'nun nükleer çöplük olmasını engellemek, kamu sağlığımızı ve kamu kaynaklarımızı korumak için bugün açacağımız davayla 1976 yılında onaylanan yer lisansının iptalini sunduğumuz bilimsel gerçeklerle talep edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üyeler, Mersin İdare Mahkemesi'nde yer lisansının iptali için dava açtı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtları Akkuyu Yer Lisansının İptalini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement