Nobelli Aydınlardan Esed'e Çağrı - Son Dakika
Güncel

Nobelli Aydınlardan Esed'e Çağrı

Nobelli Aydınlardan Esed\'e Çağrı

Liberation gazetesi, Beşşar Esed'i istifaya çağıran mektubun yayımlanması talebinin aydınlardan geldiğini açıkladı.

11.12.2012 11:49  Güncelleme: 11:47

Fransız Liberation gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed-i istifaya çağıran mektubun yayımlanması talebinin aydınlardan geldiğini açıkladı.

Fransız Liberation gazetesinde yayımlanan mektupta Orhan Pamuk-un yanı sıra İsrailli yazar David Grossman, İtalyan yazar Claudio Magris, Cezayirli yazar Bualem Sansal, Alman yazar Martin Walser ve Fransız siyaset ve toplum bilimcisi Alfred Grosser-in imzaları bulunuyor.

Mektupta derhal Birleşmiş Milletler temsilcilerinin ülkeye çağrılarak, bloke olan görüşmelere devam edilmesi gerektiği belirtilirken, Cezayir, Irak, Libya, Yemen ve Bahreyn'de yaşananların Suriye'de daha kanlı yaşandığı vurgulanmıştı. Esed-e, -Suriye halkını kurtarmak için istifa et- denilen mektupta, -Rusya ve Çin gibi ülkelerin desteklemesi eylemlerinizi meşru kılmaz ya da korkunçluğunu azaltmaz. Er ya da geç, Suriye veya uluslararası hukuk karşısında bunların cevabını vermek zorunda kalacaksınız- uyarısı yapılmıştı.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih gibi gidiş sürecinin müzakere edebileceğini ifade edilen mektupta Rusya ya da Çin-in kabul etmemesi durumunda,

-Cezayirliler hafızası güçlü kişilerdir. Kahramanları Emir Abdülkadir'e Suriye'nin kucak açtığını unutmadılar" denilmiş ve Cezayir'e gitmesi tavsiye edilmişti.

Mektupta ayrıca, Esed-in istifasının -tek gerçek çözüm yolu- olduğunun altı çizilerek aksi takdirde yaşanacaklar, -İstifa dışında sizin ve ne yazık ki aileniz için tek yol var: Saddam Hüseyin veya Kaddafi gibi ölüm. ya da Lahey-de sterilize edilmiş bir hücrede müebbet hapis- şeklinde özetlenmişti.

Muhabir: Ömür Üzelce

Yayıncı: Yusuf Kaya - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nobelli Aydınlardan Esed'e Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement