Niğde'ye Enerji İhtisas Bölgesi - Son Dakika
Güncel

Niğde'ye Enerji İhtisas Bölgesi

Niğde\'ye Enerji İhtisas Bölgesi

Niğde- Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

19.11.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde- Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi vaatleri arasında bulunan konu, Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki bazı alanların 'Niğde -Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesini içeriyor. Karara göre Enerji İhtisas Bölgesi, Bor'un Badak ve Seslikaya köylerindeki 2 bin 539 hektar alanda kurulacak.

Konuyu değerlendiren AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, bölgenin OSB mantığıyla çalışacağını ve binlerce kişiye iş olanağı sağlayacağını söyledi. Niğde'nin Türkiye'nin en iyi güneş enerjisi potansiyeline sahip illerinden biri olduğuna dikkati çeken Kavaklıoğlu şunları kaydetti:

"Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin kuruluşu ile ilgili beklediğimiz Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Niğde'mize hayırlı olsun. Bu konuda başlattığımız girişimler ve yakın takibimiz ile önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'ndan olumlu görüşler alınmıştı. Nihayet bu çabaların olumlu neticesini aldık ve kuruluş resmen gerçekleşti." - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'ye Enerji İhtisas Bölgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement