Niğde'deki Projelerin Durumu - Son Dakika
Güncel

Niğde'deki Projelerin Durumu

Niğde\'deki Projelerin Durumu

CHP'li Şafak, Niğde ilinin sorunları TBMM gündemine taşındı.

31.01.2012 09:12

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde ilinin sorunlarını TBMM gündeme getirerek, Niğde'deki göletlerin durumunu ve gölet etrafındaki inşaatlara dair Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıtlaması istemli iki ayrı yazılı soru önergesi verdi.

Niğde'deki Projelerin Durumunu Sordu

CHP'li Şafak soru önergelerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Niğde'de devam eden diğer göletlerin durumuna dair de soru yöneltti.

Şafak'ın soru önergesi şu şekilde: "Niğde Merkez Hançerli Göleti ve Sulaması ile Çiftlik Azatlı Göleti ve Sulaması Projelerinin inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır? "Bor Kılavuz Göleti ve Sulaması, Merkez Kayırlı Göleti ve Sulaması, Çamardı Ören Göleti ve Sulaması, Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması Projelerinin", planlama ve projesi ne zaman bitecektir ve inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır? Niğde ili Gölet ve Sulama Projeleri çalışmaları doğrultusunda, "Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi" 1000'inci günün sonunda mı başlıyor, yoksa 1000 günün içinde bu projelerinin hepsi tamamlanacak mıdır? "Merkez Hacıabdullah Göleti ve Sulaması" ile "Çamardı Bademdere Göleti ve Sulaması Projeleri" planlama ve proje ihalesi ne zaman yapılacaktır? Niğde-Merkez Koyunlu Göleti Projesinde, yapılan çalışmalar sonucunda Koyunlu Göleti'nin su tutmadığına karar verildiği söylenmektedir. Koyunlu Göleti'nin devamı için iyileştirme çalışmalarınız var mıdır? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Niğde-Ulukışla Darboğaz Göleti ve Sulaması Projesinde gölet tamamlanmıştır. Projede yer alan Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?"

Konunun Takipçisi Olacağım

CHP'li vekil Şafak önergeye dair yaptığı açıklamasında, "Niğde'de birçok gölet projesi olmasına rağmen, zamanında bitmeyen projelerin varlığı söz konusudur. Niğde için, tarım için su hayattır. Bu nedenden dolayı bakanlığın bu konuya özel olarak eğilmesini istedik. Bundan sonra ki süreçte de bu konunun üzerinde olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Niğde'deki Projelerin Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement