Nevşehir Üniversitesi'nde Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Üniversitesi'nde Konferans Düzenlendi

Nevşehir Üniversitesi\'nde Konferans Düzenlendi

Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Nevşehir Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonu'nda, 'Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Spor Yapın' konulu konferans düzenlendi.

22.10.2013 17:34  Güncelleme: 17:32

Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından 'Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Spor Yapın' konulu bir konferans yapıldı.

Nevşehir Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği konferansta Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Okt. Simla Demirel ile Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Mehmet Bay konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansta sporu ve yürümeyi çok seven biri olarak katılımcılara tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, spor yaparken çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Rektör konuşmasında, "Bir sporu profesyonel olarak yapmasanız bile en azından yürüyüşler yapmanız bile sağlığınız açısından büyük önem arz etmektedir. Spora günlük hayatınızda birazda olsa yer vermeniz halinde daha sağlıklı ve mutlu olacağınıza inanıyorum. Nevşehir Üniversitesi olarak bu konuda değişik sportif etkinlik ve faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Ayrıca üniversitemiz içerisinde yapımı tamamlanan bisiklet yolumuzu da en kısa zamanda hizmete açarak daha sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Konferansın oturum başkanlığını yürüten Prof. Dr. Nimet Karataş yaptığı sunumda, bir ülkenin sağlık durumunu ölçmek için bazı kriterlerin bulunduğunu ve bunlar içerisinde en önemlisinin ise yaşam kalitesi olduğunu belirtti. Yapılan araştırmalara göre özellikle ruh sağlığında her 3 kişiden 1 kişinin depresif olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karataş, her 5 kişiden 1'inin de tedavi olacak kadar ruh sağlığının bozuk olduğunu, bunların tedavisinin sadece ilaçla olmayacağını, ilaç dışında da tedavi yöntemlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Sporun özellikle sağlık ve performans yönünden önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, sporun hayatı her yönüyle etkileyen bir unsur olduğunu söyledi. Taşğın, profesyonel spor yapmak istemeyenlerin şınav, mekik, yürüyüş ve benzeri vücut ağırlığını ön plana çıkaran basit hareketleri yapmaları halinde sağlıklı bir yaşam sürebileceklerini belirtti.

Sporun yaşam kalitesi üzerindeki etkilerine değinen Prof. Dr. Erdal Zorba, insanların yaşam kalitesini yükseltmesi gerektiğini ve bunun en iyi yolunun da spor olduğu söyledi.

Depresyon ve tedavi yöntemleri konusunda sunum yapan Psikiyatri Uzmanı Mehmet Bayın, tıpta major depresyon diye tabir edilen depresyonun günümüzde büyük bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti.

Depresyon tedavisinde egzersiz terapi konusunda bilgi veren Simla Demirel, günümüzde depresyon tedavisinde egzersizin daha kolay, yan etkisi olmayan ve maliyeti düşük bir unsur olduğunu belirtti.

Soru ve cevapların ardından konferans Rektörümüzün konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nevşehir Üniversitesi'nde Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement