Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız - Son Dakika
Güncel

Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında güvenliği sağlamak ve yerlerinden olan İsraillilerin evlerine geri dönmesi için ''Hizbullah ile savaş dahil her şeye hazır olduklarını'' söyleyerek, ''Bizi hafife almamaları gerektiğini anlamaları için her şeyi yapacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

08.01.2024 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında güvenliği sağlamak ve yerlerinden olan İsraillilerin evlerine geri dönmesi için "Hizbullah ile savaş dahil her şeye hazır olduklarını" söyledi.

Başbakan Netanyahu, Lübnan sınırı yakınındaki bir askeri birliğe yaptığı ziyarette bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki komutanlardan bilgi alan Netanyahu, buradaki konuşmasında, "Hizbullah'ın 2006'da büyük hata yaptığını bugün de aynı hatayı devam ettirdiğini" ileri sürdü.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

"SAVAŞA HAZIRIZ"

Netanyahu, İsrail'in kuzeyinde güvenliği sağlamak için her şeyi yapmaya kararlı olduklarını dile getirerek, "Kuzeyde güvenliği yeniden temin ederek ailelerinizin evlerine sağ salim dönmelerini sağlamak ve (Hizbullah'ın) bizi hafife almamaları gerektiğini anlamaları için her şeyi yapacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Elbette bunun geniş kapsamlı bir kampanya (savaş) olmadan yapılmasını tercih ederiz ama bu bizi durduramaz." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız

HİZBULLAH'A GÖZDAĞI VERDİ

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılara işaret eden ve Hizbullah'a gözdağı veren Netanyahu, "Güneydeki (Gazze) dostlarının başına gelenlerin örneğini (Hizbullah'a) verdik. Kuzeyde olacak olan budur. Güvenliği yeniden sağlamak için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere, 23 bin 84 Filistinli öldürüldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız

İSRAİL-LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 154 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Netanyahu: Hizbullah ile savaşa hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Beşiktaş 1903: Kana doymadinmi vampir 115 13 Yanıtla
  • mert çelik: tipinde bile hayır yok 87 11 Yanıtla
  • Necati Kaya: Buna benzer biri surekli bizim tv lerde çıkıyor. Acaba bumu. 12 15 Yanıtla
  • Selçuk Durgel: adam işini yapıyor ya biz bu şekilde yapabilirmiyiz adamın ülkesine havadan karadan saldırı oldu ne yapması gerekiyordu bizdede terör var amerikalılar silah veriyor eğitiyor cankı bomba yapıp gönderiyor biz ne yapıyoruz işimizi yapsak amerikalıları orta doğuda yok etmemiz gerekiyor değilmi yapabiliyormuyuz hayır o zaman bırakın herkes işini yapsın ben bunları tastik etmiyorum kabulde etmiyorum ama mitingle olacak iş değil icraat lazım 1 2 Yanıtla
  • ramazan yazar: Bu İsrail. Yok edilmeli 1 0 Yanıtla

Advertisement