Nedim Şener, Eşine Sarılarak Hasret Giderdi - Son Dakika
Güncel

Nedim Şener, Eşine Sarılarak Hasret Giderdi

Nedim Şener, Eşine Sarılarak Hasret Giderdi

Gazeteci Nedim Şener, hazırladığı bir haberde Cem Uzan'ın özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili hakim karşısına çıktı.

06.05.2011 13:30

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulanan Gazeteci Nedim Şener, hazırladığı bir haberde Cem Uzan'ın özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili hakim karşısına çıktı. Şener duruşma sonrası eşi Vecide Şener'e sarılarak hasret giderdi.

ÖZEL HAYATA SAYGI

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Nedim Şener, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden getirildi. Duruşmayı Nedim Şener'in eşi Vecide Şener ve çok sayıda gazeteci izledi. Duruşmada savunmasını yapan Nedim Şener, suça konu olan eser sahibinin kendisi olduğunu, daha önceki dönemlerde İmar Bankası yolsuzlukları ile ilgili olarak çok sayıda araştırma ve haber yaptığını vurguladı. Nedim Şener, Uzan Ailesi ile ilgili de "Bir Korku İmparatorluğunun Çöküşü" adli kitabı kaleme aldığını, o dönemlerde gerek katılan gerek ailenin fertlerinden bahseden magazinel çok sayıda haberin eline ulaşmasına rağmen, bu haberlerin özel hayat kapsamına gireceği için, saygısından yazmadığını ifade etti.

BERAATİNİ İSTEDİ

Cem Uzan ve eski eşi arasındaki evlilik sözleşmesini kaleme aldığını belirten Nedim Şener şunları söyledi:

"Bu konu özel hayatın mahremiyeti kapsamında kalmayıp, kamuoyunun mutlaka bilgilenmesi gereken bir konuydu. Çünkü Uzanlar'ın kesinleşmiş karar ile 50 milyar dolar olarak tahmin edilen yüklüce bir zararı hazineye yüklemiş olduğu belirlenmiş. Bahsetmiş olduğum mahkeme kararları tek kalemde verilmiş olan kararlar değil, birçok karar olup, tüm bunların sonucunda hazineye yüklenen zarar yaklaşık olarak belirtmiş olduğum miktardır. Böyle bir zarar Türkiye aleyhine açılan Libenanco davasında bu sözleşme delil olarak dosyaya sunulmuştur. İsnat edilen suçu işlemedim. Sözleşmeyi gizli yollarla elde etmiş değilim. Çünkü bu sözleşme Amerika'da avukatlar huzurunda noterden yapılmış bir sözleşme olup, taraflara bir örneği verilmiştir. "

Nedim Şener, kamuoyunu ilgilendiren kişilerin evlilik sözleşmeleri pek çok gazetede haber konusu olduğunu dile getirerek, yaptığı haberin, haber değeri taşıdığını, suçsuz olduğunu ve beraatine karar verilmesini istedi.

YAZI BELGEYE DAYALIDIR

Nedim Şener'in avukatı Yücel Döşemeci, Cem Uzan'ın sadece faaliyetleriyle Türk halkına ekonomik külfetler yüklediğini, bir işadamı değil, bir dönem Genç Parti'nin genel başkanı olduğunu söyleyerek, "Suça konu olan yazı belgeye dayalıdır. Sanık beraatini talep ediyorum" dedi.

Cem Uzan'ın avukatı Mehmet Ferhat Ünal da müvekkili hakkında İmar Bankası'ndan kaynaklanan açılmış birkaç davanın bulunduğunun doğru olduğunu ancak bu davaların hiçbirinde verilmiş bir karar olmadığını, yazıda belirtilen evlilik sözleşmesinin iki kişi arasında gerçekleştiğini ve kamuoyunu ilgilendirmeyen özel hayat kapsamında kaldığını kaydetti.

Hakim Rüveyde Çakmak Kaner, Nedim Şener'in duruşmada hazır edilmesi için Silivri 2 Nolu L Tipi Cezaevi'ne yazı yazılmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Nedim Şener duruşma sonrası salondan çıkarken eşi Vecide Şener'e sarılarak hasret giderdi.

BİZ DEMOKRATİK GAZETECİLİK YAPMAK İÇİN BURADAYIZ

Duruşma çıkışında Hürriyet Gazetesi Yazarı Ferai Tınç, Gazetecilere Özgürlük Platformu adına şu açıklamayı yaptı:

"Bugün biliyorsunuz Türkiye'de gazeteciler hakkında binlerce dava var. Gizliliği ihlalle ilgili olarak. Nedim Şener'in davası ise özel hayatı korunması ile ilgili olarak. Biz gazetecilere özgürlük platformu olarak Türkiye'de çok iyi gazetecilik yapılabilinen basın özgürlüğüne sahip bir ülke olmasını istiyoruz. Çünkü basın özgürlüğü olmadan haberlerimizi araştırmacı gazeteciliğimizi özgür bir ortamda yapmamız engellenirken biz gazeteler de iyi haberler de yapamayız. Biz gazeteciliğe özgürlük platformu olarak düzenlediğimiz kongrede çeşitli kararlar aldık. Başında tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılması geliyor. Gazetecilerini tutuklayan bir ülkede iyi bir gazetecilik de olmaz. İyi gazetecilik yapılmayan bir ülkede ise demokrasiden ve şeffaflıktan söz edilemez. Biz buradayız demokratik gazetecilik yapmak için. Arkadaşlarımızın basın özgürlüğü hakkı için habere ulaşma gerçeğe ulaşma hakkı için davaları izliyoruz ve izlemeye devam edeceğiz. Nedim Şener'le ilgili izlenimim gerçekten şu anlamda kötü. Nedim gibi bir gazetecinin gazetecilik yapma haklarının ellerinden alınması ben halkın haber alma hakkınının elinden alınmasına bir darbe olarak görüyorum. Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. "

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 19 Kasım 2009'da Milliyet gazetesinde "Milyon dolarlık evlilik kontratı" başlıklı haberlerde özel hayatın gizliliği ihlali ve hakaret ettiği belirtiliyor. İddianamede Şener'in bu suçtan TCK'nın 125 ve 134. maddeleri uyarınca 1 yıl 3 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nedim Şener, Eşine Sarılarak Hasret Giderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement