Narman Belediye Başkanı Peri Bacalarının Tanıtımı İçin Ata Bindi - Son Dakika
Güncel

Narman Belediye Başkanı Peri Bacalarının Tanıtımı İçin Ata Bindi

Narman Belediye Başkanı Peri Bacalarının Tanıtımı İçin Ata Bindi

UNESCO tarafından 'Dünya mirası' adayı gösterilen Erzurum'un Narman İlçesi'ndeki peri bacalarının tanıtımı için Belediye Başkanı AK Partili Yücel Ahmet İşleyen ata bindi ve İstanbul'dan davet ettiği 30 fotoğrafçıya poz verdi.

19.06.2017 11:18

UNESCO tarafından 'Dünya mirası' adayı gösterilen Erzurum'un Narman İlçesi'ndeki peri bacalarının tanıtımı için Belediye Başkanı AK Partili Yücel Ahmet İşleyen ata bindi ve İstanbul'dan davet ettiği 30 fotoğrafçıya poz verdi. Başkan İşleyen, "Narman Peri Bacaları'nı daha doğrusu 'Kırmızı Periler' diyarını dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen'nin konuğu olarak gelen 30 profesyonel fotoğrafçı Narman ve Oltu ilçelerinin fotoğraflarını çekti. İlçelerde tarihi, turistik yöreleri ve el sanatlarını görüntüleyen 30 fotoğrafçı doğaya hayran kaldı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen fotoğraf sanatçılarını peri bacalarının bulunduğu alana götürdü. Burada ata binip fotoğrafçılara poz veren Başkan İşleyen, şunları söyledi:

"Narman Peri Bacaları'nı daha doğrusu 'Kırmızı Periler diyarını' dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. İddia ediyoruz; bizdeki peri bacaların birkaç yerde benzeri var. Ama dünyada eşi- benzeri yok. Narman peri bacaları turizmi için entegrasyon, bina ve sokak ve cadde iyleştirme yaptık. Tatilciler ve turistleri Narman'a bekliyoruz. Buraya gelen pişman olmayacak, inanılmaz şeyler yaşayacaklar. Bölgede profesyonel 30 fotoğrafçı var. Çoğu İstanbul ve İzmir'de yaşıyor. Onların muhteşem çekimleri sayesinde kırmızı periler diyarını daha iyi yapacağız. Sanatçıların yaptığı çekimlerd, tanıtımda çin çok büyük bir adım olacak."

Profesyönel fotoğrafçı Selim Uçarçam İzmir'de oturduğunu Erzurum'a büyük bir fotoğraf grubuyla birlikte geldiğini söyledi. Bölgeyi açık hava bir stüdyosuna benzettiğini belirten Uçarçam, "Narman, Oltu ve Tortum ilçelerini gezdik. Buraların inanılmaz bir doğal güzelliği var. Pari bacalarını, Tortum şelalesini, Oltu taşının çıkarıldığı ocakların fotoğraflarını çektik. Çok güzel kareler yakaladık. Tüm fotografçıları bakir olan bu bölgeyi görmesini isterim" dedi.

- Narmanerzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Narman Belediye Başkanı Peri Bacalarının Tanıtımı İçin Ata Bindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement