Nar Taneleri, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesine Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Nar Taneleri, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesine Taşınıyor

Nar Taneleri, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesine Taşınıyor

"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" projesi artık Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülecek.

01.06.2013 14:36

DESTEĞE İHTİYACI OLAN GENÇ KADINLARA GÜÇ KATAN NAR TANELERİ, ÇOCUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNE TAŞINIYOR

Yetiştirme yurtları, koruma, bakım ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlarda yetişen 18-24 yaş arası genç kadınlara eğitim ve istihdam desteği sağlamak için Boyner Holding ve grup şirketlerinin öncülüğünde 2009'da hayata geçirilen "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" projesi artık Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) bünyesinde sürdürülecek. Dört yılda birçok başarılı projenin gerçekleştirildiği programın 2013-2015 yıllarını kapsayacak yeni döneminde çok daha güçlü çalışmaların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Boyner Holding ve grup şirketlerinin önderliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) ortaklığı, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR), Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle 2009 yılından bu yana yürütülen "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" projesi artık Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülecek.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, PERYÖN YK başkanı Yiğit Oğuz Duman ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin şunları söyledi:

"Nar Taneleri Projesi Ümit Boyner'in önderliğinde çok güçlü bir ekip tarafından başlatıldı ve yürütüldü. Bir projenin kağıtta kalmasıyla yaşama dokunması çok farklı şeyler. Nar Taneleri projesi de yaşama dokunan bir proje. Bu proje ile herkesin birleştiğinde insan hayatına nasıl dokunulacağını görüyoruz. Mesele özgüveni sağlayabilmek. Nar Taneleri projesi bugün insanlık için ne yaptığının yanıtıdır. 14 bin Nar Tanemiz var geldiğimiz nokta çok umut verici. Her bir evladımızı en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz".

Yeni dönemde hedefler büyüdü

Ümit Boyner ise proje ile 4 yıl içinde gurur veren çok önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Nar Taneleri ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Koruması altında yetişmiş 18-24 yaş arası lise mezunu genç kadınların hayata hazırlanmalarını, istihdama katılmalarını eğitimler ve mentorluk ile destekledik. Birçok sivil toplum kuruluşunun da katkı sağladığı proje hızla büyüdü. Dezavantajlı grupta yer alan genç kadınlara destek olan bu modeli, şimdi yeni bir boyuta taşıyoruz. Yeni işbirlikleri ile yine başarılı adımlar atmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar çok sayıda genç kadının hayatına güç kattık. Yeni dönemde çok daha büyük bir enerjiyle, daha etkili çalışmaların gerçekleştirileceğine inanıyorum".

Proje, Çocuk ve Sevgi Evlerinde yürüyecek

2013-2015 yılları arasındaki yeni dönemde, proje Çocuk ve Sevgi Evlerinde yürüyecek. Bu kurumlarda görevli bakım elemanı, grup sorumlusu ve meslek elemanlarının eğitimini üstlenen proje, çocukların sosyal yaşama kazandırılması, kişisel gelişimleri ve kariyer planlamalarını desteklemek üzere görevli personele eğitim yapacak. Türkiye Aile Planlaması Vakfı ve İŞKUR desteği ile yapılacak eğitimler içinde Çocuk gelişiminden, cinselliğe, iletişimden, kariyer planlamaya kadar pek çok konu yer alıyor. Ayrıca yerel paydaşlar ile işbirliğini hedefleyen proje, belediyeler, STK'lar, meslek örgütleri, üniversiteler ve özel sektör kuruluşlarıyla iş birliğinin artırılması çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu iş birlikleri ile 'çocukların mesleki yönlendirme danışmanlığı alması', 'staj olanaklarının sağlanması', 'mesleki eğitimler', 'işe yerleştirmeye destek', 'bilgi ve kaynaklara erişim' sağlanacak.

Nar Taneleri, binlerce kadına ulaştı

Bugüne kadar projenin mesajları 384 bin 578 kişiye ulaştı. 10 bin 61 kişi bilinçlendirildi. 2009-2012 yılları arasında eğitime katılan genç kadınların %40'ı istihdama katıldı, %47'si eğitime devam etme kararı aldı, %13'ü aktif iş arama sürecine girdi. Dezavantajlı gruplar için aktif istihdam tedbirlerinin hayata geçirilebilmesi üzerine kamu kurumları ile işbirliği yapılarak, Kamu- özel sektör- sivil toplum diyaloğu ve işbirliği sağlandı.

Projenin eğitim, mentorluk ve sosyal içerme çalışmalarında PERYÖN ve Boyner Grubu Gönüllüleri üyesi 294 kişi projede gönüllü olarak yer aldı. Yazılı ve görsel materyal olarak projenin "Sosyolojik Değerlendirme Raporu", "Nar Taneleri Eğitim El Kitabı", "Dönüşümsel Mentorluk Eğitim Materyali" ve "Proje Tanıtım Belgeseli" hazırlandı.

Saygın ödüllere layık görüldü

Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" projesi 4 yıllık süreçte birçok saygın ödüle layık görüldü ayrıca Türkiye genelince üniversite öğrencilerinin tez konusu oldu. Bugüne kadar projenin aldığı ödüller arasında; AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) 2010 Ödülleri'nde mansiyon, ÖSGD (Özel Sektör Gönüllüleri Derneği) "Gönülden Ödüller" 2010'da finalist, Çalışanların Gönüllülüğü Avrupa Ödülleri'nde INOVASYON, Avrupa Komisyonu, CSR Europe tarafından Avrupa Çağında "İyi Örnek" ödülü ile Altın Pusula İletişim Ödüllerinde kendi kategorisinde büyük ödül bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nar Taneleri, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesine Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement