Müze Müdürü İçin,Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Müze Müdürü İçin,Tepkiler Sürüyor

Müze Müdürü İçin,Tepkiler Sürüyor

Diyarbakır'da Müze Müdürü Nevir Soyukara'nın görevden alınıp, Kars'a atanmasına KESK şubesi de basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

27.05.2013 15:40  Güncelleme: 09:27

Diyarbakır'da Müze Müdürü Nevir Soyukara'nın görevden alınıp, Kars'a atanmasına KESK şubesi de basın açıklamasıyla tepki gösterdi.Diyarbakır'da son 3 yılı Müze Müdürü olmak üzere 18 yıldır görev yapan Nevin Soyukara, sürpriz bir kararla görevden alınıp Kars Bölge Korumu Kurulu Müdürlüğü'ne atandı. Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nün yanı sıra UNESCO Dünya mirası asıl listesine aday olan Diyarbakır Kalesi ve Surları Alan Başkanı olarak da görev yapan Nevin Soyukaya'nın görevden alınmasına sivily toplum örgütlerinin tepkisi sürüyor.

KESK Diyarbakır şubesi bugün yaptıkları basın açıklamasıyla Soyukara'nın görevden alınmasına tepki gösterdi. Şube adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Karaaslan, Nevin Soyukaya'nın kendi isteği dışında Kars'a tayin edilmesini sürgün olarak gördüklerini bu bir insan hakları ihlali olduğunu söyledi. Bu sürgünün bir an önce durdurulmasını talep eden Karaaslan, Arkadaşımızın eski görevine iadesini talep ediyoruz. Kendi işinde, ilimizde başarılara imza atmış ender yöneticilerinden birinin kendi isteği dışında tayinin çıkarılması sürgün edilmesi aklımıza tarikat ve AKP ilişkilerindeki kadrolaşmaya zemin hazırlamak olduğu Nevin Soyukaya'nın yerine gelecek olan yöneticinin bu günden şaibeli olacaktır. Örgütümüz olarak kendi isteği dışında Kars'a sürgün edilen üyemiz Nevin Soyukaya' nın ilimize tekrar geri gelmesini ve ramıza katılmasını sağlamak için uluslararası hukutan doğan tüm haklarımızı kullanacağız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müze Müdürü İçin,Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement