Musul'da Rehin Alınan Şoförlerin Ailelerinin Eylemi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Musul'da Rehin Alınan Şoförlerin Ailelerinin Eylemi Sürüyor

Musul\'da Rehin Alınan Şoförlerin Ailelerinin Eylemi Sürüyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak'ın Musul kentinde rehin alınan TIR şoförlerinin ailelerinin başlattığı eylem sürüyor.

13.06.2014 20:27

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak'ın Musul kentinde rehin alınan TIR şoförlerinin ailelerinin başlattığı eylem sürüyor.

Ailelerin şoförlerin çalıştığı firmanın önündeki oturma eylemi nedeniyle firmaya araç giriş ve çıkışı yapılamadı. Burada aileler adına bir açıklama yapan Mehmet Salih Turgut, "Basında duyduğumuz kadarıyla Başbakan diyor ki, 'bu 31 Türk şoförlerin durumları iyi'. Bence durumları iyi değil, neden çünkü bu adamlar para istiyorlar. Para karşılığında kaçırılan bir insanın durumu nasıl iyi olabilir. Yani işkence yapılmamış olabilir, onların bir tanesi infaz edilmemiş olabilir ama bu iyidir anlamına gelmiyor. ve bu çocuklar şuana kadar ne Başbakanlık'tan ne de Dışişleri Bakanından bize hiçbir bilgi verilmedi" dedi.

Firma yetkililerine de tepki gösteren Turgut, "Buradaki amacımız hem kamuoyu oluşturmak hem de yetkililere bir gözdağı vermek. Onlar yani niçin burada olduğumuzu, neden diğer firmalara değil de sadece bu firmaya baskın yaptığımızı da artık bilsinler. Çünkü sorumlusu onlardır, başkası değildir" diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a nakliyat yapan TIR şoförü Mustafa Yolcu, Erbil'e taşımacılık yaptığını belirterek, yaşanan gelişmeler nedeniyle endişeli olduklarını anlattı. Erbil'e çekinerek gittiğini ifade eden Yolcu, "Ekmek parası için mecburuz" dedi.

İpek Yolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken ise, Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan gelişmelerle ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, sınır kapısından giriş ve çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. Eken, sorunsuz bir şekilde sınır kapısından giriş çıkışların yapıldığını sözlerine ekledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Musul'da Rehin Alınan Şoförlerin Ailelerinin Eylemi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement