CHP'li Sarıgül: Takip Ediliyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sarıgül: Takip Ediliyorum

CHP\'li Sarıgül: Takip Ediliyorum

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül, bir emniyet mensubu tarafından görüntülendiğini söyledi.

10.03.2014 18:17  Güncelleme: 11:05

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Güngören'de esnaf ziyareti sırasında bir emniyet mensubu tarafından görüntülendiğini söyleyerek, "Bir emniyet mensubunun, siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesi hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok" dedi.

Mustafa Sarıgül, Güngören ve Bağcılar'da esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Sarıgül, Güngören'de bulunan Diyarbakır Cüngüş Handere Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleri, Sarıgül ve partililere çiğ köfte ikram etti.

'DEMOKRASİ DİYE GELENLER RAKİPLERİNİ SİVİL EMNİYET MENSUPLARIYLA TAKİP ETTİRİYORLAR

Güngören'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, bir emniyet mensubu tarafından kamera ile takip edildiğini söyledi. Sarıgül, şöyle konuştu:

"Emniyet mensupları bizi sürekli takip ediyor. Takip etmelerini de ben normal olarak karşılıyorum. Biz de onları tanıyoruz. Onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Bir arkadaşımız da kamerayla çekim yaptı. Çekim yapan arkadaşın da siz basın mensupları gibi basın otobüsünün içerisine gelmesini arzu ettim. Bizim gizli kapaklı bir yanımız yok. Çekim yapan arkadaşımız da sizlerle birlikte görevini yapabilir. İstediği soruyu sorabilir. Ama bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesi, ne kadar demokratik olduğumuzun, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi."

Başbakan'ın kendisini takip ettirmesine gerek olmadığını söyleyen Sarıgül; "Zaten bizim her şeyimiz açık. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı. Ama o emniyet mensubu arkadaşıma ben bir şey söyleyemem. Önemli olan o emniyet mensubu arkadaşıma görev veren o iktidara söylemek lazım. Hangi demokratik ülkede, anamuhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir Başkan adayını bir kamerayla sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma takip edin diyorsunuz. O takip eden arkadaşıma kesinlikle bir şey diyemem. O kendi görevini yerine getirmeye çalışıyor. İstanbul Büyükşehir adayı Sarıgül'ü izleyin ve nereye gidiyorsa bize bilgisini verin diyen siyasi iktidarın demokrasi anlayışının ne olduğu belli oluyor. İleri demokrasi diye gelenler, rakiplerini sivil emniyet mensuplarıyla takip ettiriyorlar. Bakın şu anda o arkadaşımız burada yok. Ben ilk defa böyle bir şeyi yaşıyorum. Ne Sayın Süleyman Demirel, ne Özal döneminde böyle bir şeye rastlamadım. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Nereye giderse Sarıgül'ü takip ediyorlar. Çünkü akılları İstanbul'da, fikirleri de Sarıgül'de" dedi.

'ÖĞRETMENLERİMİZİN KONUT SORUNUNU SEMBOLİK RAKAMLARLA ÇÖZECEĞİM

Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Sarıgül, öğretmenlerin derse moralli başlamalarının çocukların geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti.

Mustafa Sarıgül, "Bir öğretmenimiz ev kirası verirse, bir öğretmenimiz okulundan evine gelirken, evinden okuluna giderken ulaşımı düşünürse, o öğretmenimiz yeterince mutlu olamaz. Ben öğretmenlerimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bütün ulaşımlardan ücretsiz olarak yararlanacağını ifade ediyorum. İkincisi, öğretmenlerimizin mutlaka ve mutlaka çok sembolik rakamlarla konut sorununu inşallah çözeceğim" dedi.

Güngören'den sonra Bağcılar Fatih Mahallesi'ne geçen Mustafa Sarıgül, buradaki yürüyüş yolunda vatandaşlara seslendi. Kentsel değişim yapacaklarını belirten Sarıgül, "Şimdi bu binada oturanlar, 20 tane bina birleşti. Yıkıldı, yeni baştan yapıldı. 3 kuruş fazla para aldın. Ama sen aynı bakkalını, aynı kasabını bulamazsın. Buradan taşınıp gittiğin yerde de mutlu olamazsın. Çok iyi düşünmeniz lazım. Allah kimseyi komşusundan geri koymasın. Bir bakkalından, kasabından geri koymasın. O bakkal, kasap sizin enerji kaynağınız. Yarın 3 kuruş fazla aldınız buradan bir yere taşındınız, inanın ki burada yakaladığınız komşuları orada yakalayamazsınız" şeklinde konuştu.

'KADİR AĞABEY'E DE SEVGİ VE HÜRMET GÖSTERİN

Mustafa Sarıgül, vatandaşların ve esnafın siyasi partiler için birbiriyle kavga etmemesi gerektiğini söyleyerek, "Birbirinizle stresli bir noktaya doğru girmeyin. Beni burada nasıl güzel bir şekilde karşıladınız, benden sonra gelen Kadir Ağabey olursa, Kadir Ağabey'i de aynı ölçüler içerisinde karşılayın. Aynı sevgiyi, aynı hürmeti gösterin. Bu bizim örfümüzdür, töremizdir, geleneklerimizdir" dedi.

'İSTANBUL'DA YIKILIP YAPILMAYAN BİR TEK DEVLET OKULU BIRAKMAYACAĞIM

Sarıgül, konuşmasının sonunda, "Ben Şişli'de yaptığım özel okul ayarında okullarla anılıyorum. İstanbulumuzun her noktasında dönemim süresi içerisinde depreme dayanıklı, yıkılıp yapılmayan bir tek devlet okulu bırakmayacağım. Bütün devlet okullarımızı özel okul ayarına getirmeyi Allah'ım inşallah bana nasip etsin" dedi.

Sarıgül, daha sonra, Güngören Belediye Başkan adayı Ahmet Güzel ve Bağcılar Belediye Başkan adayı Muhammet Çakmak ile birlikte ziyaretlerde bulunarak, vatandaşlardan oy istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sarıgül: Takip Ediliyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement