Münih Havalimanı İşçilerinden Van'a 100 Bin Euro'luk Yardım - Son Dakika
Güncel

Münih Havalimanı İşçilerinden Van'a 100 Bin Euro'luk Yardım

Münih Havalimanı İşçilerinden Van\'a 100 Bin Euro\'luk Yardım

Münih Havalimanı'nda çalışan işçiler, Van'da meydana gelen depremin ardından yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için 100 bin Euro yardım topladı.

07.01.2012 14:08

Münih Havalimanı'nda çalışan işçiler, Van'da meydana gelen depremin ardından yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için 100 bin Euro yardım topladı. İşçi temsilcisi tarafından İstanbul'a getirilen parayla öğretmen evinin mobilyaları alınacak.

Münih Havalimanı çalışanları Van depreminde yıkılan Öğretmen Evi'nin yeniden inşası için harekete geçti. Aralarında 500 Türk'ün de bulunduğu Flughafen München Gmbh (FMG) çalışanları fazla mesai ödemelerinden feragat ederek, Van depreminde yıkılan öğretmen Evi'nin yeniden inşası için para topladı. Tutarın 100 bin Euro'ya ulaşmasının ardından FMG İşçi Temsilcisi Başkan Yardımcısı Orhan Kurtulan, temsili 100 bin Euro'luk çekle İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir uçağı ile 10.50 sıralarında topladıkları yardımı teslim etmek üzere Türkiye'ye gelen heyet, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yıkılan öğretmen evinin yeniden inşası için toplanan 100 bin Euro para yardımını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teslim etmek üzere bizzat İstanbul'a gelen Münih Belediye Başkanı Christian Ude, Türkiye'ye geliş sebebinin Mustafa Sarıgül'ün uluslararası kültürel misyonuna ve dinler arası bağı kurmadaki başarısı olduğunu belirterek, "Mustafa Bey'i hem Hıristiyan cemaatine, hem Ermeni cemaatine artı camilere ve cem evlerine verdiği destek için bir insan ve politikacı olarak destekliyorum. Pazartesi günün bizzat Mustafa Bey ile görüşerek, arkadaşlarımızın Van için toplamış olduğu yardımı kendilerine takdim edeceğiz" dedi.

Münih Havalimanı'nda çalışan işçilerini temsilen Türkiye'ye gelen Orhan Kurduran ise, Münih Havalimanı'nda yaklaşık 4 bin işçinin çalıştığını ifade ederek, "Bunlardan yaklaşık 500'ü Türk arkadaşlarımızdır. Van depremi ile ilgili olarak biz daha önce 3 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdik. Şimdide arkadaşlarımızı temsilen 100 bin Euro'luk bir para topladık. Van'da yapılan öğretmen evine havalimanında çalışan 4 bin arkadaşımız adına, bu parayı vereceğiz. Münih Belediyesi Başkanımız da bizimle birlikte geldi. Bizim verdiğimiz para, Şişli Belediyesi tarafından Van'da yaptırılacak olan öğretmen evine yardım amacıyla, içerisinde mobilyaları ve tasarımına katkı sağlamak amacıyla kullanılacak" diye konuştu.

Kurduran daha sonra havalimanında çalışan işçiler tarafından toplanan 100 bin Euro'luk yardımı gösteren temsili çeki basın mensuplarına gösterirken, toplanan yardımın pazartesi günü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Havalimanı İşçilerinden Van'a 100 Bin Euro'luk Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement